części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Składanie automatycznie lusterek po zamknięciu

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 27 kwie 2016, 19:23

Udało mi się przed chwilą skontaktować z firmą która to wykonuje.(firma z filmiku)
Już tego typu rzeczy nie robią,chciałem aby mi stworzyli taki jeden moduł,bez szans..

Powiedział że był dodatkowy moduł na CAN-ie własnej roboty , mówił że nie z każdą ósemką to działało (w zależności od silnika)
Wpinane było w drzwi kierowcy ,jak dobrze zrozumiałem to też coś w drzwi pasażera.

[ Dodano: 2016-04-27, 19:23 ]
drago_o pisze:Z mojej strony juz nie chodzi o funkcje składania lusterek. Bo to na tym przekaźnik będzie działać bez problemu.

Bardziej chodzi o stworzenie rozwiązania, które można by nie tylko na sterownik drzwi założyć ale też np na sterownik zawieszenia i je obniżyć, czy na sterownik comfortu i na kilkakrotnie kliknięcie pilotem otworzyć sam szyberdach albo włączyć zdalnie radio.

Ogólnie stworzyć moduł mogący czytać i filtrować wybrane ramki i dający możliwość wysylania swoich. Czyli tworzenie dowolnych funkcji i zaleznosci :) dla mnie to dobra zabawa :)
aaaa to ty grubszą sprawę badasz:)

ale to już by była megaaa sprawa :)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 27 kwie 2016, 20:05

Powiedział że był dodatkowy moduł na CAN-ie własnej roboty , mówił że nie z każdą ósemką to działało (w zależności od silnika)
Wpinane było w drzwi kierowcy ,jak dobrze zrozumiałem to też coś w drzwi pasażera.
No dokładnie aby działało musi być wpiete w sterownik drzwi kierowcy :)
aaaa to ty grubszą sprawę badasz:)

ale to już by była megaaa sprawa
Po prostu zeszło na dalszy plan bo samo rozwiązanie da dużo więcej różnych mozliwosci :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

PITER82
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PITER82 » 26 sie 2016, 20:19

hallo koledzy ktos juz ogarnoł temat z tymi lusterkami ?

Wojtec1987
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wojtec1987 » 29 sie 2016, 21:32

Ja sobie pozwolę zacytować zdanie :
pebo pisze: Opcja zamykania drzwi w czasie jazdy jest w opcjach MMI. A składanie lusterek, jeśli masz je składane elektrycznie to działa po przestawieniu pokrętła do regulacji lusterek oznaczeniem w dół (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Lusterka składają się po zamknięciu centralnego zamka.
Czy w tym zdaniu jest błąd czy tak jest na prawdę, w sensie żeby u mnie lusterka się złożyły muszę przestawić pokrętło na godzinę 6 ale w prawo,a w zdaniu jest napisane że trzeba je przekręcić przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, czyli w lewo także się da ? I Wtedy zadziała zamykanie lusterek po kluczyku ?

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 30 sie 2016, 20:12

Wojtec1987 pisze:Ja sobie pozwolę zacytować zdanie :
pebo pisze: Opcja zamykania drzwi w czasie jazdy jest w opcjach MMI. A składanie lusterek, jeśli masz je składane elektrycznie to działa po przestawieniu pokrętła do regulacji lusterek oznaczeniem w dół (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Lusterka składają się po zamknięciu centralnego zamka.
Czy w tym zdaniu jest błąd czy tak jest na prawdę, w sensie żeby u mnie lusterka się złożyły muszę przestawić pokrętło na godzinę 6 ale w prawo,a w zdaniu jest napisane że trzeba je przekręcić przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, czyli w lewo także się da ? I Wtedy zadziała zamykanie lusterek po kluczyku ?
Wojtku, pokrętło ustawiania lusterek można obracać w obie strony. W najbliższym czasie będąc w garażu nagram filmik aby lepiej zrozumieć, jak to działa. Rzadko korzystam z funkcji składania lusterek, ale pamiętam, że składały się po zamknięciu auta z pilota.
Bądź dobry jak chleb.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 30 sie 2016, 20:18

z pilota to raczej bez szans,ale nagraj - zobaczymy :) <amasz>

Wojtec1987
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wojtec1987 » 30 sie 2016, 21:27

No jestem ciekaw jak to zrobić, może jest potrzebna jakaś odpowiednia kombinacja co kiedy zrobić nie wiem hmmm , ja próbowałem chyba na wszelkie możliwe sposoby i same nie chcą się zamknąć.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 01 wrz 2016, 18:28

jordan233 pisze:z pilota to raczej bez szans,ale nagraj - zobaczymy :) <amasz>
Ja mam wersję USA, to może kodowanie inne. Ale sam się dziwiłem temu wyposażeniu, bo tam raczej miejsca nie brakuje, więc po co lusterka składać.
Bądź dobry jak chleb.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 01 wrz 2016, 18:38

pebo pisze:
jordan233 pisze:z pilota to raczej bez szans,ale nagraj - zobaczymy :) <amasz>
Ja mam wersję USA, to może kodowanie inne. Ale sam się dziwiłem temu wyposażeniu, bo tam raczej miejsca nie brakuje, więc po co lusterka składać.

Pebo sprawdź czy składają ci się te lusterka i będzie dobry trop na przyszłość :)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 03 wrz 2016, 13:36

Lusterka złożyć można i obracając w prawi i w lewo ale nigdy automatycznie, nawet w wersji USA :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 04 wrz 2016, 11:31

Ano Panowie, byłem w sobotę w garażu i dokładnie potestowałem. I tu muszę uderzyć się w piersi i wszystkich Was przeprosić. Nie wiem co mi się skojarzyło i jak, ani z jakiego auta. Rzeczywiście, lusterka z pilota się nie składają. Po przekręceniu pokrętła owszem, ale nie z pilota. Dawno nie składałem lusterek (kiedyś, zaraz po zakupie auta, tak około 2008 roku) więc już najwyraźniej pamięć nie ta. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Bądź dobry jak chleb.

Mariowoz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mariowoz » 05 lut 2020, 22:58

mario-975 pisze:Witajcie,podepnę się pod ten temat.Mam problem zs składaniem prawego lusterka,mianowicie nie składa się tak jak powinno.Po przekręceniu lusterko idzie do połowy i się zatrzymuje.Natomiast po przekręceniu w pozycję rozłożenia składa się do kńca i rozkłada.Lewe lustro działa tak jak powinno.W VCDS-ie wykonyjąc testy wyjść lusterko poprawnie do końca się składa i rozkłada-może trzeb zaadoptować ster w drzwiach tylko nie wiem jaki jest kod dostępu i nr bloku?
Pomoże ktoś ;(
Witam mam identyczny objaw rozwiązałeś problem ?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Mariowoz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 06 lut 2020, 06:20

Mariowoz

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl