Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 08 4.2TDI ] Tylna szyba - nie działa podgrzewanie

blastx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 08 4.2TDI ] Tylna szyba - nie działa podgrzewanie

Post autor: blastx » 16 mar 2017, 16:16

Witam.

Przy okazji jak miałem moją A8 w ASO, wspomniałem im że nie grzeje mi tylna szyba, żeby się temu przyjrzeli i to ogarnęli.
Przy odbiorze auta powiedział mi facet, że szyba faktycznie nie grzeje i żebym sobie odpuścił ten temat, bo gdybym chciał przywrócić to grzanie, to trzeba by było rozklejać szybę i zaczął jęczeć jakie to koszty i w ogóle co jeszcze trzeba by było zrobić przy tym.

Ciekawi mnie Wasze doświadczenie w tym temacie. Może mieliście podobny problem z ogrzewaniem tylnej szyby? Może ktoś sobie w jakiś prosty sposób poradził, zdiagnozował i usunął problem...?
Odniosłem wrażenie ze w ASO nie chce się im bawić z szukaniem usterki, tylko wolą od razu wymienić dany element na nowy i skasować klienta odpowiednio.

Pozdrawiam i czekam na jakieś info :)
--== A8 4EVER ==--

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 23 mar 2017, 07:33

Odpusc sobie ASO.
Ja bylem ok 2 mies temu w ASO bo mi dziwnie nawiew w tunelu dziala i koles mi nieoficjalnie powiedzial wprost, ze jak auto starsze niz 4-5lat przychodzi do nich to oni robia niechetnie i tez za wiele nie pomoga bo nie maja doswiadczenia! U nich know-how jest dla aut max do okresu gwarancji tylko a reszta to szrot dla ASO.
Moje bylo pol dnia w tym ASO, zrobili mi diagnostyke za 350zl i g.. byli w stanie pomoc.

Ja bym szukal jakiegos ogarnietego goscia.

blastx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: blastx » 26 mar 2017, 01:41

Tak chyba będę musiał zrobić :)
--== A8 4EVER ==--

ziby00
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ziby00 » 28 mar 2017, 16:37

faktycznie mi również powiedzieli że nie jedynie wymiana szyby <onie> w aso po rabacie 10% 4500zł za szybę

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 28 mar 2017, 17:16

TommyA8L pisze:Odpusc sobie ASO.
Ja bylem ok 2 mies temu w ASO bo mi dziwnie nawiew w tunelu dziala i koles mi nieoficjalnie powiedzial wprost, ze jak auto starsze niz 4-5lat przychodzi do nich to oni robia niechetnie i tez za wiele nie pomoga bo nie maja doswiadczenia! U nich know-how jest dla aut max do okresu gwarancji tylko a reszta to szrot dla ASO.
Moje bylo pol dnia w tym ASO, zrobili mi diagnostyke za 350zl i g.. byli w stanie pomoc.
http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/ ... imowa.html

Ponadto warto zapoznać się z warunkami programu Audi 6+ dedykowanego samochodom sześcioletnim i starszym. W jego ramach Audi gwarantuje m.in. oryginalne części z pewnego źródła, profesjonalną obsługę, gwarancję najwyższej jakości usługi oraz pełną transparentność zlecenia:

&#8226; normatyw czasu pracy sugerowany przez producenta
&#8226; instrukcje obsługi wg standardów Audi AG
&#8226; fabryczna historia serwisowa
&#8226; krótki czas realizacji naprawy

Ponadto dają jeszcze rabat 20% na wybrane usługi...

;)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

TommyA8L
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TommyA8L » 28 mar 2017, 17:59

maciu pisze:
TommyA8L pisze:Odpusc sobie ASO.
http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/ ... imowa.html

Ponadto warto zapoznać się z warunkami programu Audi 6+ dedykowanego samochodom sześcioletnim i starszym. W jego ramach Audi gwarantuje m.in. oryginalne części z pewnego źródła, profesjonalną obsługę, gwarancję najwyższej jakości usługi oraz pełną transparentność zlecenia:

&#8226; normatyw czasu pracy sugerowany przez producenta
&#8226; instrukcje obsługi wg standardów Audi AG
&#8226; fabryczna historia serwisowa
&#8226; krótki czas realizacji naprawy

Ponadto dają jeszcze rabat 20% na wybrane usługi...

;)
Dobre:) Walsnie dzis dzwonilem do ASO na Karkonowskiej we Wroclawiu.
Profesjonalna obsluga mowisz? Hmmm
Czekajac chyba 5 minuty wysluchalem ofert przygotowania auta ....do zimy oraz 3x reklame opon zimowych.
Chcialem z serwisem i panienka 3 razy "wracala" na linie a potem miala oddzwonic i nie oddzwonila...
Nie wiem moze ktos inny mial dobre doswiadczenia z ASO ale ja to niestety ale nie. W ASO w Oplu we Wroclawiu to mnie nawet kiedys prawie okradli. Za wymiane wtryskiwacza: 5tys zl!

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 28 mar 2017, 18:02

Dlatego był ;) na końcu
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl