[D3 03 4.2MPI] Swiatla do jazdy dziennej
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Tam jest inna wtyczka (jeśli o PINy chodzi). W FL masz podobnie jak w preFL, tylko zamienili H7, czy co tam było na drogowe na P21W. Popatrzeć w schematy i się rozjaśni, tylko będziesz rzeźbił swoją lampę i po prostu zostawisz W5W w reflektorze nieaktywne ? To jaki to ma sens ? To już wołałbym wsadzić LEDowego P21W.
Tam na filmie widzę wrzucili wnętrze z reflektora z S8, czy W12 do preFL.
Tam na filmie widzę wrzucili wnętrze z reflektora z S8, czy W12 do preFL.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2018, 18:23 przez dice111, łącznie zmieniany 1 raz.
Black Cars Matters
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Zobacz sobie do ELSY na schemat (różnice) połączenia reflektora z LEDem DRL i na P21W.
Potem czym różnią się moduły świateł 4E0907279 (czy ten z W12 i S8 jest od Twojego inny czy nie, przykład 4E0907279Q jest z modelu S8 z DRL na LEDzie), bo być może wystarczy przerobić tylko instalacje a moduł przekodować. Przeróbkę samego reflektora już pomijam.
Potem czym różnią się moduły świateł 4E0907279 (czy ten z W12 i S8 jest od Twojego inny czy nie, przykład 4E0907279Q jest z modelu S8 z DRL na LEDzie), bo być może wystarczy przerobić tylko instalacje a moduł przekodować. Przeróbkę samego reflektora już pomijam.
Black Cars Matters
Tak właśnie mam zrobione swoje lampy - moduł LED obsługujący zarówno światła do jazdy dziennej jak i pozycyjnemati_a8 pisze:Ledową P21w już mam, ale zamiast tego chcę wrzucić moduł led okrągły na 4 lub 5 led (na wzór w12/s8) więc postojówka w5w jest mi nie potrzebna.
.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ja tego sam nie robiłem - oddałem do człowieka co zajmuje się regeneracją lamp oraz takimi modyfikacjami.mati_a8 pisze:FOSS możesz zdradzić jak to zrobiłeś ?
Robione tutaj: https://www.facebook.com/naprawareflektorow/
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Wydaje mi się, że moduł mam taki sam jak w w12, tylko trzeba zmienić będzie kodowanie na 0133121 wtedy postojówka będzie drl i powinna przygasać, przewody od P21W staną się zbędne
Ostatnio zmieniony 22 lut 2018, 20:26 przez mati_a8, łącznie zmieniany 2 razy.
Przekodowany.dice111 pisze:Damian, swoj preFL sterownik swiatel zmieniales, czy przekodowywales ?
Wiązki w ogóle nie ruszałem - żadnych kostek, żadnych PINów, żadnej kabelkologii.dice111 pisze:instalacje od strony sterownika takze, czy tylko od strony lampy (przekladka PINow) ? Bo zapewne o to mati_a8 chodzi.
Wszystko co potrzeba zrobione jest w lampie.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-