[D3 preFL ALL ] Zmiana świateł na poFL z LED i skętne.
[D3 preFL ALL ] Zmiana świateł na poFL z LED i skętne.
Panowie,
Zastanawiam sie nad zrobieniem autu FL przodu co niesie za sobą zmianę świateł.
Aktualnie nie mam dziennych. Tzn w pozycji AUTO nie zapala się nic lub xenony.
Myślę nad xenonami z LEDami dziennymi. Potrzebny jest jakiś moduł żeby aktywować te dzienne? Jak to zrobić?
Drugie pytanie to opcja świateł skrętnych, bo widziałem, że i takie są dostępne. Tak jak powyżej: Czy da się to jakoś sensownie bez dużej rzeźby aktywować?
Thx!
Zastanawiam sie nad zrobieniem autu FL przodu co niesie za sobą zmianę świateł.
Aktualnie nie mam dziennych. Tzn w pozycji AUTO nie zapala się nic lub xenony.
Myślę nad xenonami z LEDami dziennymi. Potrzebny jest jakiś moduł żeby aktywować te dzienne? Jak to zrobić?
Drugie pytanie to opcja świateł skrętnych, bo widziałem, że i takie są dostępne. Tak jak powyżej: Czy da się to jakoś sensownie bez dużej rzeźby aktywować?
Thx!
Wszystko sie da, kwestia kasy...
Masz na allegro goscia co za 1400zl przerabia lampy zwykle na dzienne led i bedzie Ci wsio dzialac jak w oryginale.
Same lampy ori s8/w12 led to wydatek 4tys zl naturalnie nie pasuja do przodu przed fl co za tym idzie musialbys przejsc na duzy grill maska zderzak jeszcze i pare pierdol. Okolo 10tys zl
Masz na allegro goscia co za 1400zl przerabia lampy zwykle na dzienne led i bedzie Ci wsio dzialac jak w oryginale.
Same lampy ori s8/w12 led to wydatek 4tys zl naturalnie nie pasuja do przodu przed fl co za tym idzie musialbys przejsc na duzy grill maska zderzak jeszcze i pare pierdol. Okolo 10tys zl
Lampy skrętne to rzeźba - inna wiązka elektryczna, inne kostki.
W tym wypadku nie da się tylko aktywować.
Tak jak aro51 zrobiłem lifta na S8 i potwierdzam, koszta duże.
Prawdopodobnie wiązka pod kierownicą też jest inna ale ja kupiłem lampy p&p więc nie zgłębiałem tematu.
W tym wypadku nie da się tylko aktywować.
Tak jak aro51 zrobiłem lifta na S8 i potwierdzam, koszta duże.
Prawdopodobnie wiązka pod kierownicą też jest inna ale ja kupiłem lampy p&p więc nie zgłębiałem tematu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Jak zrobić dzienne z halogenów masz opisane tutaj http://www.a8team.pl/viewtopic.php?t=7122 , odnośnie ledów Ci nie pomogę
no i pozamiatane nikt się tą wiedzą nie chce podzielić mam ten sam problem lampy 4400 już te z ledami i teraz wymiana tych orginalnych na chińczyki do tego regeneracja lamp 1800 więc chyba zrobię to z tymi halogenami tylko ja te ledy pozbawię zasilania i podłączę zasilanie z halogenów po prostu nie będę miał postojowych i halogenów najtańsza opcja
maxus56, nie rozumiem. Wydajesz 4400 na lampy, a potem szukasz oszczednosci przez taki drut ?
Tak samo jak ludzie zarabiają na częsciach tak samo i na robocie, także do pewnych rozwiązań trzeba albo dojść samemu, albo płacić.
Przeciez jest masa ludzi którzy Ci to ogarną. Powiedziało sie A to trzeba i B, sorry, ale ja w A8 takiego druciarstwa nie trawiemaxus56 pisze: ja te ledy pozbawię zasilania i podłączę zasilanie z halogenów po prostu nie będę miał postojowych i halogenów najtańsza opcja
Tak samo jak ludzie zarabiają na częsciach tak samo i na robocie, także do pewnych rozwiązań trzeba albo dojść samemu, albo płacić.
Hej,maxus56 pisze:no i pozamiatane nikt się tą wiedzą nie chce podzielić mam ten sam problem lampy 4400 już te z ledami i teraz wymiana tych orginalnych na chińczyki do tego regeneracja lamp 1800 więc chyba zrobię to z tymi halogenami tylko ja te ledy pozbawię zasilania i podłączę zasilanie z halogenów po prostu nie będę miał postojowych i halogenów najtańsza opcja
Ja temat ogarnąłem u siebie Wystarczyło kupic i wymienić sterownik lamp/mocy. jeśli sie nei mylę kupiłem taki: 4E0 907 279 E. Możesz też tego szukać na allegro jako: BORDNETZ
np tutaj: http://allegro.pl/sterownik-modul-mocy- ... 28893.html (ja od nich dorwałem właściwy, a ich znajomy elektryk mi to i parę innch spraw PROFESJONALNIE ogarnął).
LEDy zapalają sie na 0, na Auto same przełączają się na xenony jak się ściemnia itd...
Pozdro,
Karol