Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Antynapad handsfree

gizmo07

[D3 03 4.2MPI/LPG ] Antynapad handsfree

Post autor: gizmo07 » 25 paź 2011, 20:11

Witam!
Jak zakodowac pilota antynapadowego handsfree?
Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane.
Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje

A wiec pytam jak wyzej.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 00:29 przez gizmo07, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 26 paź 2011, 12:10

gizmo07 pisze:Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane.
W branży pracuję od ładnych kilku lat i nie widziałem jeszcze fabrycznego dodatkowego pilota tylko od antynapadu :shock: zrób kilka foto (najlepiej jakby na jednym z nich był numer części Audi) to uwierzę a przy okazji sprawdzę Ci co to za ustrojstwo.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

gizmo07

Post autor: gizmo07 » 26 paź 2011, 14:13

Rozebralem wszystko pod kierownica i znalazlem centralke tego ustrojstwa..
Centralka niestety jest bez oznaczen. Nie ma nawet napisu MADE IN CHINA.

Zestaw podobny do tego:
Obrazek
Pilot mam identyczny jak w tym zestawie. Centralke mam bez oznaczen i inaczej wyglada wpięcie do niej. Mam rowniez mikropczysk i glosnik. U mnie nie ma diody.
Hełp.

Zadzwonilem do ASO w moim miescie i powiedzialem ze stoje na drodze i samochod na mnie krzyczy, zgasl i pala sie kontrolki to juz od razu mi powiedzieli "siadla bateria w antynapadzie". I tak z druga karta zagadal od razu.

Kodowanie pewnie u nich jak za zboze :/ :evil:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 27 paź 2011, 00:07

gizmo07 pisze:Zestaw podobny do tego:
Znam ten zestaw (takiego pilota) i z pelną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że to nie jest zabezpieczenie fabryczne...
fabryczne tzn. takie które zostało zamontowane w fabryce, takie które po numerze VIN znajdziesz na liście wyposażenia swojego auta, takie które znajdziesz w katalogu części zamiennych w ASO w popularnej ETCE.

Nie przeczę jednak, że m.in. coś takiego mogło zostać założone w ASO na specjalne życzenie klienta... i to do auta nowego jeszcze przed wydaniem go klientowi... ewentualnie takie coś mogło się znaleźć bez wiedzy klienta jeżeli auto było testowe a klient kupił je już jako używane (salon sam mógł zamontować coś takiego do swojego auta testowego).
gizmo07 pisze:Zadzwonilem do ASO w moim miescie i powiedzialem ze stoje na drodze i samochod na mnie krzyczy, zgasl i pala sie kontrolki to juz od razu mi powiedzieli "siadla bateria w antynapadzie". I tak z druga karta zagadal od razu.

Kodowanie pewnie u nich jak za zboze :/ :evil:
Wg. mnie zrobi Ci to każdy profesjonalny warsztat zajmujacy się systemami zabezpieczeń samochodów - nie musi to być koniecznie ASO.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
badyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Antynapad handsfree

Post autor: badyl » 27 paź 2011, 12:53

gizmo07 pisze:Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje

A wiec pytam jak wyzej.
buzzer ci piszczy i pali się błąd hamulca ręcznego masz pewnie problem z ręcznym któryś zacisk nie działa zapewne i dlatego też auto się blokuje , sprawdz czy z jednej i drugiej strony działają silniczki w ręcznym przy zaciskach

gizmo07

Post autor: gizmo07 » 28 paź 2011, 03:11

badyl pisze: buzzer ci piszczy i pali się błąd hamulca ręcznego masz pewnie problem z ręcznym któryś zacisk nie działa zapewne i dlatego też auto się blokuje , sprawdz czy z jednej i drugiej strony działają silniczki w ręcznym przy zaciskach
Panie, wsiadam z drugim pilotem od antynapadu i juz nic nie piszczy. Wsiade z tym zepsutym i piszczy.
Tak podlaczone zabezpieczenie i taki efekt daje.

JIMM

Post autor: JIMM » 28 paź 2011, 06:59

gizmo07 pisze:
badyl pisze: buzzer ci piszczy i pali się błąd hamulca ręcznego masz pewnie problem z ręcznym któryś zacisk nie działa zapewne i dlatego też auto się blokuje , sprawdz czy z jednej i drugiej strony działają silniczki w ręcznym przy zaciskach
Panie, wsiadam z drugim pilotem od antynapadu i juz nic nie piszczy. Wsiade z tym zepsutym i piszczy.
Tak podlączone zabezpieczenie i taki efekt daje.
to używaj tego drugiego pilota :D Panie.

gizmo07

Post autor: gizmo07 » 28 paź 2011, 11:59

zanjac pisze: to używaj tego drugiego pilota :D Panie.
Kurde, ze na to wczesniej nie wpadlem :/ :D

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrisvtr » 01 lis 2011, 23:24

w zależności od firmy tej pastylki mozliwe jest kilka przyczyn , od słabej baterii w drugim pilocie do uszkodzenia pilota poprostu , otwórz pilota i sprawdż stan baterii lub dwóch (tak jak ja mam w antynapadzie) , jeśli masz dwie ważna może być kolejność wyjecia/wlozenia baterii ,bedą jakieś CR-ki najpewniej 3voltowe , musi miec powyzej trzech volt , jesli to nie pomoze to napewno na płytce drukowanej bedzie nazwa lub jakis kontakt do producenta urzadzenia , moje np to tej firmy http://www.testronik.com , znajdziesz bezproblemu w necie
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

gizmo07

Post autor: gizmo07 » 02 lis 2011, 01:10

W jednym pilocie byla po prostu rozladowana bateria od poczatku jak kupilem samochod. W obydwu pilotach wymienilem na nowe, takie same. Kwestia tylko zeby tego jednego pilota zakodowac. Na plytce drukowanej mam napisane tylko "bikin2". Nie moge nic znalezc o tym w necie.

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrisvtr » 02 lis 2011, 12:06

wyzej podałem adres strony do firmy ,która sie zajmuje takimi blokadami , zadzwon do nich moze ci pomogą , a jak nie to masz w okolicy pewnie magików od alarmów jakiś zakład co montuje
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

Awatar użytkownika
PIOTREK77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PIOTREK77 » 12 lis 2011, 17:09

gizmo07 pisze:Witam!
Jak zakodowac pilota antynapadowego handsfree?
Auto normalnie odpalam klasycznym kluczykiem, ale oprocz tego mam jeszcze antynapadowego, szarego pilota "handsfree". Ponoc to oryginalne rozwiazanie, nie zadne dostawiane.
Jeden pilot mam niezakodowany i mi buzzer skrzeczy, kontrolki sie pala, symbol hamulca postojowego z piorunkami i generalnie auto sie blokuje

A wiec pytam jak wyzej.
http://www.amt-alarmy.pl/index.php?t=13 ... 0&rg=0&sg=

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl