witam wszystkich. mam pytanie jak wyciągnąć rozrusznik z A8 D3 silnik 4,2 może ktoś posiada jakiś zeszyt serwisowy? domyślam się że jest z tym sporo roboty bo dostępu dobrego nie ma ale może ktoś z was już to robił i podpowie jak to najlepiej zrobić
jeśli było to już kiedyś szczegółowo omawiane to przepraszam za nowy temat ale nie mogę znaleźć.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Wymiana rozrusznika
- baranina24vip
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
a czemu wy się chcecie bawić w wyciąganie rozrusznika , jak możecie podjechać do firmy która zajmuje się rozrusznikami i wyjmie go za około 50 zł
Demosxxxful, wyprawa do Gdyni na Hutniczą (wi za wi makro) masz hurtownie która zajmuje się naprawą rozruszników i alternatorów zrobią na miejscu , około 2-3 godzin
Demosxxxful, wyprawa do Gdyni na Hutniczą (wi za wi makro) masz hurtownie która zajmuje się naprawą rozruszników i alternatorów zrobią na miejscu , około 2-3 godzin
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:

- baranina24vip
- Forum Audi A8
robili mi rozrusznik w dafie CF i też tam nie było łatwego dojścia , wyjęcie i włożenie rozrusznika to 50zł + zapłaciłem 250zł za bebechy ze środka rozrusznika .
Drugi raz w dafie XF i też była lipa z wymontowaniem , zgasiłem samochód na wyprostowanych kołach i chłop pierw się gimnastykował żeby odkręcić rozrusznik potem walczył z nim żeby go wyciągnąć no i włożyć , koszta takie same 50zł demontaż i montaż no i części do rozrusznika .
Mają stałą stawkę raz mają rozrusznik na wierzchu raz bunkrowany gdzieś w aucie .
Kolega miał Alfe 156 tam jest silnik poprzecznie , też pał mu rozrusznika i musieli rozebrać pół auta , zawieźliśmy go tam do tych chłopów i zapłacił 250 zł z robocizną , auto odebraliśmy po 3 godzinach .
Drugi raz w dafie XF i też była lipa z wymontowaniem , zgasiłem samochód na wyprostowanych kołach i chłop pierw się gimnastykował żeby odkręcić rozrusznik potem walczył z nim żeby go wyciągnąć no i włożyć , koszta takie same 50zł demontaż i montaż no i części do rozrusznika .
Mają stałą stawkę raz mają rozrusznik na wierzchu raz bunkrowany gdzieś w aucie .
Kolega miał Alfe 156 tam jest silnik poprzecznie , też pał mu rozrusznika i musieli rozebrać pół auta , zawieźliśmy go tam do tych chłopów i zapłacił 250 zł z robocizną , auto odebraliśmy po 3 godzinach .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:

Ps:

- baranina24vip
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Trochę przekolorowałeś, dzwoniłem do nich i faktycznie z regeneracją nie ma problemu, ale wyciągać nie chcą, powiedział gość, że nie ma szans, z D3 nawet nie próbuje wyciągać, tyle roboty jest z tym...mdamian pisze:a czemu wy się chcecie bawić w wyciąganie rozrusznika , jak możecie podjechać do firmy która zajmuje się rozrusznikami i wyjmie go za około 50 zł