|
Autor |
Wiadomość |
Preston81
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic FBG
Zasilanie: PB
Imię: Maciej
Jeżdzę: S8D2 AQH
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 1805 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2015-04-13, 20:52 [D2 ALL
] nie gasnące diody rygla drzwi
|
|
|
witam mam problem , w zasadzie wrócił po czasie mianowicie jakis czas temu wymieniałem zamek drzwi przednich na niby lepszy no i pojawił się taki problem że po zamknięciu auta diody na ryglach palily sie nmie usatannie cały czas tj zy zamykasz czy otwierasz czy jedziesz... dało rade to ominąć otwierając drzwi pasazera (tam zmieniany byl zamek) palcem wdusic jezyk zamka by byl zamkniety i trzepnac 2x drzwiamy co 1x odbijał rygiel i 2x zamykał drzwi, tak wiec zmienilem zamek i bylo ok .... do dziś
teraz jest tak zamykam auto dioda reaguje jak powinna czyli szybko miga zwalnia i pracuje normalnie tj mignie raz na jakis czas ale po jakis 20 min znow zaczynaja sie obiue palic ciągłym światłem drzwi sa pozamykane alarm chyba dziala , ale palą się nie ustannie , zauwazylem ze jak otworze auto na tych palacych sie ryglach wejde do auta to caly czas sie palą , sytuacje rozwiązuje otworzenie drzwi pasazera od srodka i ponowne ich zamknięcie wtedy diody wracaja do prawidłowiej pracy no ale w tym probvlem ze na jakies 20- 30 min i znow mam palące sie nieustannie rygle ...
niewiem juz sam jak rozwiązac problem dodam ze pojawilo sie to po ostrej myjce recznej ale kurde az niemozliwe by cos mialo sie tam dostac .... mam na zamkach tez te oslony plastikowe od wewnatrz by woda sie nie dostawala ....
jakies pomysły ? |
_________________ bądź sobą, wariatów też lubią |
|
|
|
|
|
|
|
GregJan
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: ON
Imię: Grzegorz
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2015-04-13, 22:24
|
|
|
Albo któryś zamek szwankuje albo woda się gdzieś dostała.
Tylko diagnoza może ci pomóc |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-04-13, 22:35
|
|
|
Puki co doszliśmy do tego że gdzieś się masuje przewód. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-13, 22:37
|
|
|
chyba jakis przewód idący do tej diody musi miec jakąś zware bo jak odczepie boczek tapicery z 3 spinek to wytorzony luz likwiduje problem jak docisne go to dioda sie zapala na stale , niestety klucze nasadowe i przejsciowkido grzechotki zostawilem 40km od domu i nie mialem czym odkrecic 2 srub - chyba 10 trzymajacych tapicere pod klamką wiec bede musial looknac to innym razem mam nadzieje ze te 2 diody nie wypompuja mi aku przez 2-3 dni |
Ostatnio zmieniony przez Preston81 2015-04-13, 22:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-13, 22:39
|
|
|
gdyby nie uspakajający głos erniego porąbał bym te drzwi ) |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-04-13, 22:52
|
|
|
Masz zapasowe |
|
|
|
|
|
|
|
Preston81
Moje A8
|
Wysłany: 2015-04-15, 20:39
|
|
|
pomogła zmiana izolacji wszystkich wiązek musialo to mieć związek z brakiem piankowego peszla na wiązce wykonałem podobny z mat bitumicznych i na nowo zaizolowalem wszystkie wiązki w drzwiach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|