|
Autor |
Wiadomość |
Karolk89
Użytkownik
Rocznik: 2016
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Karol
Jeżdzę: Toyota RAV4 2017
|
Wysłany: 2021-03-08, 21:53 [D2 00 4.2PB
] Siedlce
|
|
|
Witam wszystkich,przymierzam sie do kupna A8/S8. Wolałbym kupić auto pewne,doinwestowane co za tym idzie droższe.Tylko pb może być też z gazem,nie mam też konkretnych potrzeb silnikowych,jednak oczywistym jest że wolalbym zadbane 4.2 niż zadbane 2.8 jeszcze nie wiem czy autem będę jeździł na codzien czy trzymał pod kocem dla syna... Poszukuję głównie w okolicach Podlasia. Moze ktoś zna lub widział te auta ? Ew.moze ktoś byłby chętny rozkodować mi Vin oczywiście za jakąś opłata 🙂
https://www.otomoto.pl/of...ml#gallery-grid - ten wydaje się podejrzanie za ładny... |
|
|
|
|
|
|
|
qruku
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2017 Posty: 73 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2021-03-11, 16:08
|
|
|
Cześć,
pewne auto to każdy chce kupić takie to od można brać od znajomego somsiada co dbał i nie oszczędzał albo od zaufanego forumowicza.
To stare samochody, generalnie dość tanie w ogłoszeniach i wstępnie warte tyle ile handlarz albo sprzedający może obiecać
1 link nie działa, na 2 pozostałych auta nie wyglądają jakoś najgorzej... i tyle można o nich powiedzieć. Trzeba jechać i macać na miejscu. Najważniejsze żeby były bez grubego dzwona. Mechanikę zawsze powoli można ogarnąć. Jazdę próbną proponuję wydłużyć żeby zobaczyć czy silnik się nie przegrzewa / niedogrzewa, czy skrzynia po rozgrzaniu nie szarpie, czy nie łapie błędów itp.
Jak jesteś przygotowany na ewentualne remonty to wstępnie te 12k na silnik i 5k na skrzynie dobrze mieć w skarbonce
Powodzenia w znalezieniu tej jedynej |
|
|
|
|
|
|
|
Karolk89
Użytkownik
Rocznik: 2016
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Jeżdzę: Toyota RAV4 2017
|
Wysłany: 2021-03-11, 16:48
|
|
|
Dziwne,u mnie działa pierwszy link. Jednak ten samochód też pochodzi od tych panów
https://www.otomoto.pl/of...l-ID6DGfkO.html
nie jestem zadnym znawcą jednak przód wygląda jakoś inaczej niż zwykle. Podejrzewam że panowie ściągają tanio,czyszczą drogo i sprzedają mechanicznie jak kupili. Co do dwóch kolejnych to pełen materiał odpuszczam ze względu że nie wygląda to najładniej za to ostatni z alcantara wygląda super i chyba konkretnie takiego będę szukał ale sprawdziłem Vin i w 2015 roku miał 100t.km.wiecej niż teraz,co strasznie mnie zniechęciło mimo że byłem gotów drugie tyle co kosztowało auto włożyć w naprawę.
Btw.ktos kupowal/sprzedawał kiedyś komplet foteli+kanapa w alcantarze ? Jakie są koszta za dobry stan ?
Dzięki za pomoc |
|
|
|
|
qruku
Moje A8
Rocznik: 2000
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2017 Posty: 73 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2021-03-11, 18:11
|
|
|
Dziwnie wygląda bo ktoś wymalował dolną część zderzaka i kratki oraz grill na srebrno tył całkowicie bez znaczków też budzi podejrzenia. W ogóle do mnie nie przemawia już po samych zdjęciach |
|
|
|
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 2021-03-12, 06:13
|
|
|
Karolk89 Jedno auto jeden temat - regulamin . |
_________________ ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|