Autor |
Wiadomość |
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-18, 21:40 Re: Podtlenek azotu s8
|
|
|
o ja pierdziu..........,naćpany czy jak? :lol: co on pali? :lol: |
|
|
|
|
|
|
|
gierobiala
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: AFB
Skrzynia: manual
Zasilanie: ON
Imię: G.
Jeżdzę: A6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 302 Skąd: lubelskie
|
Wysłany: 2010-07-18, 21:48
|
|
|
zanjac napisał/a: | co on pali? |
Zdaje się że coś na chłopaku testują :mrgreen: |
|
|
|
|
|
przemoR888
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemo
Jeżdzę: Audi A8
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 263 Skąd: wielkopolska/ Piła
|
Wysłany: 2010-07-19, 17:55
|
|
|
heh. wy to sie czepiacie, chłopak po kilku latach cięzkich tjuningowych modyfikacjach osiągnoł tak dobre efekty a wy się śmiejecie pewnie przy 300 pali max 15l/....? hehe |
|
|
|
|
AMSTAFF
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: ADAM
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 13 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 297 Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: 2010-07-29, 23:06
|
|
|
myślę że w ABT lub MTM etat głównego technologa śmiało by koledze MARTINEZ zapewnili :mrgreen:
a tak poważnie to widzę że w dalszym ciągu te 407KM to tylko puste słowa... bez pokrycia i udowodnienia w jakikolwiek sposób że nie kłamie.
LIPA :evil: |
|
|
|
|
|
klon_84 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-30, 00:07 Re: Podtlenek azotu s8
|
|
|
Osiagi piorunujace ale cena za jaka spzredaje auto tez powala :-P |
|
|
|
|
Max
Moje A8
Skrzynia: Była Tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: Było A8
|
Wysłany: 2010-07-30, 17:35
|
|
|
Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik. Z doświadczenia polecam Polskich tunerów z wieloletnim doświadczeniam, np. Unitronic nie odstawia lipy, Andrzej za każdym razem modyfikuje program pod dany egzemplarz. |
_________________ Było śliczne Audi A8 4.2 Quattro 2001r.
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-07-30, 18:20
|
|
|
Max napisał/a: | Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik. |
Dokładnie tak... dlatego nie rzucam się na takiego gotowca z "markową metką" za worek pieniędzy tylko wolę starannie poszukać kogoś kto to zestroi konkretnie pod moje auto...
a skoro polecasz to do tego Unitronic'a też podjadę pogadać :lol: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Max
Moje A8
|
Wysłany: 2010-07-30, 20:25
|
|
|
FOSS napisał/a: | Max napisał/a: | Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik. |
Dokładnie tak... dlatego nie rzucam się na takiego gotowca z "markową metką" za worek pieniędzy tylko wolę starannie poszukać kogoś kto to zestroi konkretnie pod moje auto...
a skoro polecasz to do tego Unitronic'a też podjadę pogadać :lol: |
Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-07-30, 20:58
|
|
|
Max napisał/a: | Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-) |
Mam jakieś dwa ze strony www - stacjonarny i komórkę ale i tak zamierzam pojechać tam osobiście... wolę rozmowy "face to face" bo łatwiej mi nawiązać odpowiedni poziom kontaktu i monitorować zachowania mojego rozmówcy ;-)
No chyba że te numery to takie ogólne a masz do niego bezpośredni - jak tak to podeślij mi na PW.
Apropos... znasz go osobiście?
Można się w rozmowie powołać na naszą znajomość czy to nie ma żadnego wpływu?
Będę u niego w poniedziałek bo we wtorek jestem już umowiony na dalsze dłubanie wydechu a chętnie poznam jakąś dodatkową opinię nt. tego co zamierzam zrobić i co może z tego wyjść. Nie ukrywam że mam ochotę na dalsze modyfikacje zakończone programem i oczywiście hamownią. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Max
Moje A8
|
Wysłany: 2010-07-31, 13:24
|
|
|
FOSS napisał/a: | Max napisał/a: | Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-) |
Mam jakieś dwa ze strony www - stacjonarny i komórkę ale i tak zamierzam pojechać tam osobiście... wolę rozmowy "face to face" bo łatwiej mi nawiązać odpowiedni poziom kontaktu i monitorować zachowania mojego rozmówcy ;-)
No chyba że te numery to takie ogólne a masz do niego bezpośredni - jak tak to podeślij mi na PW.
Apropos... znasz go osobiście?
Można się w rozmowie powołać na naszą znajomość czy to nie ma żadnego wpływu?
Będę u niego w poniedziałek bo we wtorek jestem już umowiony na dalsze dłubanie wydechu a chętnie poznam jakąś dodatkową opinię nt. tego co zamierzam zrobić i co może z tego wyjść. Nie ukrywam że mam ochotę na dalsze modyfikacje zakończone programem i oczywiście hamownią. |
FOSS Andrzej wyprowadził się z Piaseczna z Nadarzyńskiej, teraz pracuje w Wawrze, dzwoń na komórkę 602, to bezpośrednio do niego. Oczywiście mozesz się powołac na Maxa, na pewno jakoś to może pomóc ;-) dziś jade do Andrzeja na grilla, powiem, że bęzie dzwonił kolega z klubu A8 ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-10-22, 10:36 Re: Podtlenek azotu s8
|
|
|
Martinez napisał/a: | Witam mam już w swojej audicy S8 D2 407koników a ciagle mi brakuje tak mysle ze podtlenek azotu jest to dobra rzecz ,bo wmiare tania a uzywamy kiedy chcemy.Co wy o tym myślicie i czy silnik to wytrzyma.Nie piście ze to nie jest auto do tego kazdy robi co chce ja lubie jezdzic autem wygodnym wygladajacym nie pozornie a zgniatajacym porsche itp. |
Widzę że temat ucichł, a ja tak długo czekam na te wykresy i opis modyfikacji dokonanych w aucie !!! |
|
|
|
|
martab99
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Marcin
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 157 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2010-10-22, 11:46 Re: Podtlenek azotu s8
|
|
|
SERGIO napisał/a: |
Widzę że temat ucichł, a ja tak długo czekam na te wykresy i opis modyfikacji dokonanych w aucie !!! |
No przecież pisał chłop że nie ma jak zeskanować :lol: |
_________________ Marcin
4WD + 1WD |
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-10-22, 12:11
|
|
|
Aha to przepraszam. Faktycznie wygłupiłem się :oops: |
|
|
|
|
Acht [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-11-08, 16:44
|
|
|
nabrałem odwagi i chce sprawdzić stan mojej ósemki - czy macie namiary na jakąś dobrą hamownie we Wrocławiu ? |
|
|
|
|
|
|
|
BiLu
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: manual
Imię: Jacek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 229 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-11-08, 16:48
|
|
|
Acht napisał/a: | nabrałem odwagi i chce sprawdzić stan mojej ósemki - czy macie namiary na jakąś dobrą hamownie we Wrocławiu ? |
Jetronic na Opolskiej. |
|
|
|