|
Autor |
Wiadomość |
djdemon_pl
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3 FL
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 159 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2010-04-30, 10:09 Moje Audi Stłuczka / ubezpieczenie w PTU
|
|
|
Witam!
Koledzy - sam już nie wiem czy to moje auto jakies pechowe jest czy zauroczone.
W swoim temacie pisałem jakiś czas temu, że po odebraniu samochodu (jak je przyprowadziłem) babeczka wjechała mi tego samego dnia w tył. Pomalowany został zderzak tylni - auto odebrałem w sobotę a w we wtorek miałem uderzenie w bok. ;(
Przyznaje jednak, że z mojej winy, bo chciałem babkę przepuścić na pasach i zagapiłem się.
Dostałem w bok samochodu - Jestem załamany - bo na samochód chucham dmucham i dbam lepiej niż o siebie. i może dlatego tak jest, że człowiek jeździ cały czas pod wrażaniem...
Chciałbym jednak opisać sytuację, bo może moglibyście pomóc mi - na co mam zwrócić uwagę w naprawie mechanicznej zawieszenia i zeby nie dac wyrolować się podczas oględzin rzeczoznawczy.
Ubezpieczenie mam w PTU - pakiet AC ze zniesioną amortyzacją (wiec mają podobno zrobić wycenę w odniesieniu do nowych części) - to też może byc dobry temat, dla osób które mają zamiar tam się ubezpieczyć i będą śledziły mój wątek - celem oceny rzetelności tej firmy i wycen oraz wypłat.
Mój samochód dostał w bok jak widać na zdjęciach - ale najbardziej boję się o zawieszenie bo koło się przesunęło w kierunku zderzaka tylnego.
Od miejsca zdarzenia - do zakładu 5km przejechałem o własnych siłach - ale zapaliły mi się i abs i ESP.
Koledzy -= czy to w ogóle jest do naprawienia - żeby było w taki stanie jak sprzed kolizji. ?
Boje się o napęd Quatro
Na co zwrócić uwagę - jaki mniej więcej może być koszt części ?
Najbardziej sie boję o to, że po naprawie może być coś nie tak - a bym się chyba załamał, bo to auto wymarzone, na które długo czekałem. ;(
Proszę o rady i to czy może mieliście podobną kolizję - bo ja myślę o tym aucie i spać nie mogę, że może być coś nie tak ;(
Powyżej prezentuję zdjęcia |
_________________ "Wierny Ideałom"
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05 |
|
|
|
|
|
|
|
Pers
Moje A8
Imię: Michał
Jeżdzę: A8
Wiek: 43 Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 177 Skąd: Poznań/Suchy Las
|
Wysłany: 2010-04-30, 13:44
|
|
|
Kolego nie wydaje mi sie że naprade będzie zbyt trudna.
Na moje oko to błotnik jest do wymiany i raczej nie prubował bym go reanimować...
Jeżeli chodzi o jazde 5km od miejsca stłuczki do domku to nie powinno sie nic stać a tak nawiasem skoro masz pakiet AC to nie mogłeś zadzwonić po Pomoc Drogową??? przeciesz masz pewnie wykupiony pakiet assistance...
Świecąca sie kontrolka ABS i ESP to pownie wina uszkodzonego czujnika który znajduje sie przy każdym kole u ciebie mógł czasme pujść ten gdzie było walnięcie.
Nie panikuj wszystko będzie dobrze tylko daj info jak twoje ubezpiecznie spisało sie |
_________________ Miłość od pierwszego kontaktu :-) |
|
|
|
|
|
|
|
djdemon_pl
Moje A8
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D3 FL
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 20 Wrz 2009 Posty: 159 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2010-04-30, 15:36
|
|
|
Zapewniam koledzy o informacji związanej z wyceną i przygodą PTU - nasłuchałem się dużo o ich nierzetelności i problemach z wypłatą - więc trochę się obawiam, ale zobaczymy jak pójdzie...
Pers - dzięki za pocieszenie |
_________________ "Wierny Ideałom"
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05 |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-04-30, 17:53
|
|
|
djdemon_pl napisał/a: | Zapewniam koledzy o informacji związanej z wyceną i przygodą PTU - nasłuchałem się dużo o ich nierzetelności i problemach z wypłatą - więc trochę się obawiam, ale zobaczymy jak pójdzie... |
Ależ kolego djdemon, jeżeli masz obawy co do rzetelności ubezpieczyciela to najprostszą rzeczą jaką można zrobić to oddać auto na naprawę bezgotówkową do ASO - zarobić to na tym nie zarobisz ale po pierwsze auto zrobią w ASO zgodnie z technologią producenta a po drugie i dla Ciebie najważniejsze, całość kontaktów z ubezpieczycielem przejmuje na siebie ASO a oni nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i mieszać oraz zwlekać z zapłatą za naprawę auta.
Jeżeli masz blisko do Warszawy to tutaj mogę Ci pomóc w kontaktach z ASO ewentualnie w znalezieniu innego warsztatu blacharsko-lakierniczego który na 100% potrafi ogarnąć temat naprawy A8/S8 (takie auta oraz lepsze robią na codzień) oraz wziąść na siebie ciężar kontaktów z ubezpieczycielem.
Jeżeli jesteś zainteresowany pisz na PW. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
club-iguana
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tip+F1
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jaro
Jeżdzę: A8L
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 215 Skąd: Brzozowa/WGM
|
Wysłany: 2010-04-30, 19:47
|
|
|
No to Demonik zaszalał :-)
Ale ja byłem lepszy, może założymy dział kto jak skasował swoją ÓSEME? :-) |
_________________ CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|