części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Reorganizacja A8Team.pl - (stare, zamknięte.)

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi A8.
r4q
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: r4q » 26 lis 2013, 22:27

Bardzo dobrze moim zdaniem opisał to ernesto, taki system może się sprawdzić i choć jestem tutaj od kilku dni chętnie wspomogę jak mogę istnienie tego forum :)

Co do pomysłów zachęcających a nie odstraszających użytkowników darmowych to widziałem na jakimś forum coś w stylu : treść posta (lub jej kawałek w zależności od zawartości merytorycznej) widoczna dla każdego ale np. załącznik, zdjęcie lub link już nie, a zamiast tego informacja, że ta zawartość dostępna jedynie dla użytkowników premium.

Zasadniczo nowicjusz miał wiedzieć co może znaleść na forum żeby się zachęcić, ale nie mógł "podkradać" wiedzy.

Gość

Post autor: Gość » 27 lis 2013, 15:41

r4q,
r4q pisze:Co do pomysłów zachęcających a nie odstraszających użytkowników darmowych to widziałem na jakimś forum coś w stylu : treść posta (lub jej kawałek w zależności od zawartości merytorycznej) widoczna dla każdego ale np. załącznik, zdjęcie lub link już nie, a zamiast tego informacja, że ta zawartość dostępna jedynie dla użytkowników premium.

Zasadniczo nowicjusz miał wiedzieć co może znaleść na forum żeby się zachęcić, ale nie mógł "podkradać" wiedzy.
Jest to ciekawa myśl. Oczywiście będziemy nad czymś takim pracować. Ja nie sprecyzowałem jak to by dokładnie wyglądało bo po
1.Nie wiem ilu nas na opłaty sie zdecyduje.
2.Pomysły Userów też mile widziane.

Ogólnie dostęp "okrojony to najlepsze rozwiązanie-zadowoli sie i google i zaciekawi nowy user.

Gość

Post autor: Gość » 27 lis 2013, 18:40

Gabriel, O to mi właśnie chodziło by nasza społeczność wspólnie nadal budowała forum.

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 28 lis 2013, 01:11

Apophis, wydziel posty z pomysłami do innego tematu żeby nie zaśmiecać tego tematu a tutaj niech zostaną wypowiedzi nt opłat itp jak i również lista chętnych do wpłat.

Taka czystka pozwoli uniknąć przeoczenia ciekawego pomysłu i szybciej można by znaleść interesujący post.

Gość

Post autor: Gość » 28 lis 2013, 12:07

Druss, Racja. Wydzieliłem z tamtego tematu i TU piszemy o pomysłach tam deklarujemy sie tylko na liście.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Moje auto: Allroad C5
Rocznik: 2006
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Imię: Andrzej

Post autor: Doc » 28 lis 2013, 12:44

Widzę, że pomału nasz "nowy" klub A8 wraca do normy. :) Super! :d

ernesto

Post autor: ernesto » 28 lis 2013, 17:24

Doc pisze:Widzę, że pomału nasz "nowy" klub A8 wraca do normy. :) Super! :d
i wróci, wiadomo że zmiany muszą być, wiadomo że nie wszystkim się to spodoba, ale są tu tacy ludzie dla których to forum ( KLUB ) jest czymś ważnym i przynależność do niego jest w pewnym sensie dumą. Przeżyło się nie jedno na wcześniejszym forum, były wzloty i upadki, sprzeczki itp ale trzymaliśmy się razem, kiedy prezes był pod jednym wielkim znakiem zapytania byliśmy gotowi wskrzesić klub na innym adresie, wszystko po to by dalej istniało i pomagało ludziom. Mimo iż upłynęło x czasu to kontakt z ludźmi dalej się utrzymuje i jeśli jest to możliwe udziela się rad i wyciąga pomocną dłoń.
co można by zrobić?
1) troszkę skompresować listę ostatnich postów na PortalA8 przerobić w ten sposób by była lista ostatnich poruszanych tematów ( wyszczególniony dział i tytuł wątki ale bez jego treści bo zajmuje to sporo miejsca) klikasz i bezpośrednio wchodzisz w wątek. Teraz jest to bardzo rozszerzone, w ten sposób można by zmieścić więcej ostatnio poruszonych tematów powiedzmy do 20
poniżej opcja ( pokaż więcej ostatnich tematów) i po kliknięciu rozwinie się lista o powiedzmy 10
2) można by też gdzieś z brzegu zamieścić na PotraluA8 dodatkowo ShoutBox by nie trzeba było zjeżdżać do samego dołu na stronie głównej. ShoutBox jak pewnie niektórzy zauważyli troszkę się ruszył można by powiększyć jego pamięć lub opcjonalnie zrobić historie.
( Historia może być dostępna jako bonus przy statusie Klubowicz )
3) dodać do profilu ( wybierz województwo )
4) w dziale województwa stworzyć temat coś w rodzaju ( lista obecności z województwa ... )
automatycznie każdy zarejestrowany user wybierając w profilu swoje dane będą zamieszczane w tym poście ( Widziane dla Klubowiczów ) np:
Woj Świętokrzyskie:
ernesto
Jeżdzę: A8 D2, A4 B5
Miasto/Region: Ostrowiec Św.
gg: 9492113
opcjonalnie tel kont: ............
itd
Czasami może się przydać pomoc kogoś z regionu czy też wyskoczyć na browara :-D
5) wyszukiwanie użytkowników na podstawie danych ich samochodów
tak jak podczas rejestracji wybieramy w swoim profilu:
- Model:
- Paliwo i silnik:
- Miasto lub region:
Opcja dostępna dla Klubowiczów
6) Większy wybór stylu forum
Użytkownik 2 rodzaje
Klubowicz ...
7) PotralA8 : ostatnie zdjęcia można by zamieścić w poziomie lub zamieścić ranking aut:
każdy user będzie miał możliwość stworzenia galerii swojego pojazdu powyżej 50 postów max - 5 zdjęcia
Status Klubowicz umożliwi to zamieszczenia w swojej galerii 15 lub nawet 20 zdjęć
Zdjęcia zamieszczone w galeriach będą brały udział w rankingu ( ocenianie zdjęć przez klubowiczów ) i ranking 5 najlepiej ocenianych wyświetlane były by na PortaluA8
8) do profilu dodać kolor pojazdu
9) ... jak coś wpadnie do głowy to dopisze nast. razem

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 29 lis 2013, 10:36

ernesto pisze:8) do profilu dodać kolor pojazdu
Jak dla mnie zbyteczna opcja.

Gość

Post autor: Gość » 29 lis 2013, 17:05

Druss pisze:Jak dla mnie zbyteczna opcja.
Zgadzam się-co za dużo to nie zdrowo i błagan sie zrobi.

ernesto

Post autor: ernesto » 29 lis 2013, 21:04

to tylko moje sugestie i pomysły, a co do wdrażania w życie, to jest kwestia dyskusyjna :-) Może inni też niech dadzą jakieś pomysły

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 07 gru 2013, 08:21

Jestem za 20 zl to nie majatek :) z checia pomoge
Moj Retrofit :)

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

saab
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: saab » 07 gru 2013, 09:10

Apophis pisze:uszekgdzie to napisałem że ja chce kae zarabiać? Czytaj ze zrozumieniem prosze bo zaczyna się jakaś awantura o ziarnko piasku na plaży.

Można dać dostęp nieskładkowiczom ale mocno ograniczony-nie widze problemu z tym. Ale to bedzie tylko taki pozór bo ktoś się zaloguje ale nie wejdzie w działy techniczne,nasze auta etc.
Czy to ograniczanie dostępu już weszło w życie? miałem dostęp do sympatyków a już nie mam.

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 07 gru 2013, 10:08

Apophis pisze: Można dać dostęp nieskładkowiczom ale mocno ograniczony-nie widze problemu z tym. Ale to bedzie tylko taki pozór bo ktoś się zaloguje ale nie wejdzie w działy techniczne,nasze auta etc.
Czyli jak nie zapłacę 20 zł to nie wejdę do paru działów? - nie mam zamiaru płacić.

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 07 gru 2013, 10:20

:) 20 zl na rok , pewnie wydajezz tyle w weekend w ciagu godzina , utrzymanie forum tez kosztuje i nie jexen raz pomoglo innym klubowiczom , pewnie jak masz jakis problem z autem pierwsze co robisz to szukasz na forum i pewnie nie jednokrotnie znalazles odpowiedzi na swoje problemy z autem , teraz pomysl ze forum nie ma a ty musisz jechac do wadsztatu nie koniecznie ASO mysle ze zaplacisz zdecydowanie wiecej niz 20 zl a jam usterek bedzie wie ej niz jedna w roku ? sam kiedys mialem problem po zamontowaniu webasto , potrzebowalem koxowania mmi i nigdzie nie moglem tego znalesc a ASO zaproponowalo podjechanie do nich na warsztat ( roboto godzina 250 zl ) gdyby nie forum musialbym wysypac kase w ASO a wystarczylo w odpowiednim kanale dodas 2 do sumy istniejacej i bylo po klopocie , wiec moje zdanie skoro forjm pomaga i ja moge komus pomoc to smialo zaplace 20 zl bo to smieszne pieniadze , a przypomne utrzymanke forum tez kosztuje
Moj Retrofit :)

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

bartez83
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 2001
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Bartek

Post autor: bartez83 » 07 gru 2013, 13:35

Koledzy obserwuje ten temat i śmiać mi się chce.Wiadomo ze nic nie ma darmo i znając życie za wszystko trzeba płacić:)Jeździmy takimi pięknymi wozami i wiadomo ubezpieczenie,przeglądy,części i wiadomo koszty napraw bo nie jesteśmy w stanie Wszystkiego zrobic sami.To wszystko kosztuje.Tak samo jak i utrzymanie forum wiąże się z kosztami.Więc te 20zł na rok to pikus w porównaniu z tym jaka dostajemy tutaj pomoc.Ja jestem za tym pomysłem.więc wpłaata będzie;)pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl