|
Autor |
Wiadomość |
Marcinb
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2010-09-21, 19:40 Zarysowana karoseria
|
|
|
Witam Wszystkich.Dzis wieczorem zauważylem ze podczas postoju w garażu (wolno stojące miejsca parkingowe) jakis bydlak specjalnie porysowal mi przednią maskę i tylna klape bagaznika .Chcialbym sie dowiedziec jakie kroki musze podjąc by ubezpieczalnia "sfinansowała" mi lakierowanie -i czy to w ogóle moliwe.Dodam ze jestem ubezpieczony w Hestii ,OC,AC ,USS,Car Assistance a szkoda odbyła sie za granicą kraju...
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-09-21, 22:10
|
|
|
Marcinb napisał/a: | Dzis wieczorem zauważylem ze podczas postoju w garażu jakis bydlak specjalnie porysowal mi przednią maskę i tylna klape bagaznika |
Sk... &#%#*&$)()@)%$&% ... pokaż mi go palcem to też mu porysuję "przednią maskę" :wpale:
Marcinb napisał/a: | Chcialbym sie dowiedziec jakie kroki musze podjąc by ubezpieczalnia "sfinansowała" mi lakierowanie -i czy to w ogóle moliwe.Dodam ze jestem ubezpieczony w Hestii ,OC,AC ,USS,Car Assistance a szkoda odbyła sie za granicą kraju... |
Marcino, zgłaszasz szkodę z AC jako szkodę parkingową...
Opisujesz gdzie auto stało zaparkowane i jakie szkody odkryłeś po powrocie... i tyle.
Przy likwidacji szkody z AutoCasco nie musisz mieć dokumentacji fotograficznej i nie musisz mieć żadnych świadków a sprawca może być nie znany.
Musisz tylko przemyśleć czy chcesz to robić sam a od Hestii bierzesz gotówkę czy też robisz bezgotówkowo (ASO lub inny warsztat mający umowę z Hestią na rozliczanie szkód w formie bezgotówkowej) i dopiero wtedy skierować się w odpowiednie miejsce (ubezpieczyciel lub warsztat lub ASO). |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcinb
Użytkownik
|
Wysłany: 2010-09-22, 00:17
|
|
|
Dzięki FOSS :peace:
Gdybym wiedział co to za szuja... :wpale:
Bede chcial bezgotówkowo to załatwić ale w ASO chyba nie da rady,bo przy ubezpieczaniu gosciu coś chrzanił że napraw 10-letniego auta w ASO nie uznają i tylko w wybranych przez nich mozna tak naprawiać...
Dzięki raz jeszcze , "pomógł" juz poleciał :mrgreen: |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2010-09-22, 10:58
|
|
|
Marcinb napisał/a: | Bede chcial bezgotówkowo to załatwić ale w ASO chyba nie da rady,bo przy ubezpieczaniu gosciu coś chrzanił że napraw 10-letniego auta w ASO nie uznają i tylko w wybranych przez nich mozna tak naprawiać... |
No fakt, w ASO może się nie udać.
W Wa-wie mam bardzo dobry warsztat lakierniczy... ten zresztą który robił w nim poprzednie rysy... ale to Warszawa a nie Płock :roll: |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
colln
Moje A8
Rocznik: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Artur
Jeżdzę: D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 54 Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 969 Skąd: P.T.
|
Wysłany: 2010-09-22, 21:11
|
|
|
poczytaj najpierw jakie wykupiłeś te warunki ubezpieczenia czy masz wycenę czy warsztat oraz czy nie masz ograniczenia dla AC tylko na terenie PL, jak tak to mów że u nas się stało
czy masz wykupiony zniesiony udział własny
obyś nie miał wyceny bo dostaniesz 10% tego co to będzie kosztować :shock: |
_________________ Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
|
|
|
|
|
Marcinb
Użytkownik
|
Wysłany: 2010-09-23, 15:54
|
|
|
Dzieki,sprawdze wszystko, oby nie bylo tak jak napisales... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|