Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2013-08-05, 09:49 [D3 04 4.0TDI
] Zablokowany samochód - brak zasilania
Witam, kiedyś na forum poruszyłem problem z niedziałającym advanced key. Miałem wymienić sterownik lecz po upływie pół roku funkcja zaczęła działać... Wczoraj auto zaskoczyło mnie totalnie...Chcąc go odpalić wywaliło mi napis "please take load off steering" a z pod kierownicy wydobywał się dźwięk jakby przeskakiwania trybów (trwa to ok 5sek). Nie mogę uruchomić zapłonu aby podłączyć sie vcdsem i zboczyć błędy.. Czy istnieje jakaś możliwość połączenia się bez zapłonu ? Zamówiłem dzisiaj kolumnę kierownicy jednak wydaje mi się, że padł steronik od advanced key...
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2013-08-05, 12:25
Pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy to właśnie aku. ale dał mi do myślenia komunikat na FISie..Aku sprawny. Ewidentnie wina stoi po stronie blokady kierownicy... Jest jakaś opcja awaryjnego zasilenia na jakimś pinie abym mógł połączyć sie z modułamI ?
[ Dodano: 2013-08-06, 19:50 ]
Podłączyłem dzisiaj inną kolumnę i napis przestał się wyświetlać lecz zero reakcji na przekręcenie kluczyka.... Ma ktoś jakieś pomysły? Ponowie pytanie odnośnie zczytania błędów w wypadku braku zasialania....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum