|
Autor |
Wiadomość |
brother
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2013-11-16, 16:41 [D2 95 4.2PB/LPG
] Dławienie się silnika na benzynie przy
|
|
|
Koledzy,wczoraj byłem u gazowników na przeglądzie co 10 tyś kilosów,chcieli mi wgrać nowszy program do staga,i nie wychodziło im i tak został dawny program,ale chyba coś poszło im nie tak bo rano jak odpaliłem wszystko pięknie dodaje gazu a on zdycha,zgasiłem ,odpaliłem i tak samo,w końcu odpaliłem pochodził na wolnych obrotach tak z minutę i było już dobrze,wiadomo że zaraz przełączył na gaz i na gazie też dobrze.Miałem już kiedyś taką historię ale to dla tego że w baku była rezerwa,a teraz mam pół baku paliwa.Dzwoniłem do gazowników i kazałem im się zastanowić co to może być,bo ja mam do nich 40 kilosów i nie mam zamiaru jeżdzić co dziennie do nich.Macie może jakieś pomysły co to może być,póżniej w ciągu dnia jeżdziłem na benzynie i wszystko grało but zero dławienia,pojechałem do garażu postał 5 godzin i znowu po odpaleniu dławienie ale dało się już po paru sekundach jechać,to co pompa się kończy?? czy gaz zakłóca pracę jakiejś sondy?? |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2013-11-16, 16:56
|
|
|
Miałem identyczną sytuacje, sprawdź dolot, obejmy i czy dobrze siedzą gumowe łączenia od niego przy filtrze i przepustnicy.
U mnie była dziura w gumce i miał problemy podczas odpalenia. Jak odpalił to juz palił za każdym razem. Odstał noc i znowu miał to samo. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
endrius233
Moje A8
Rocznik: 2013
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Andrzej
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 64 Skąd: Zabierzów
|
Wysłany: 2013-11-16, 17:15
|
|
|
Zmierz ciśnienie pompy paliwa. Sprawdź (ewentualnie wyczyść) regulator ciśnienia paliwa na szynie wtryskowej. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|