Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 09 3.0TDI ] Keyless go  
Autor Wiadomość
kali 
Użytkownik

Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 (D3)
Wysłany: 2013-12-15, 18:49   [D3 09 3.0TDI ] Keyless go

Witam posiadam od niedawna audi A8 (D3) z 2009r 3.0 TDI mam pytanie odnośnie tego urządzenia , po zamknięciu samochodu przyciskiem w klamce podświetlony zostaje przycisk od świateł awaryjnych i multitrocic przez około 2 gdz , w tym czasie mogę otworzyć samochód dotykając klamkę , po 2 lub 3 gdz podświetlenie gaśnie i otwarcie samochodu na dotyk jest nie możliwe pozostaje tylko pilot w kluczykach,odpalanie start stop działa normalnie. Czy to tak ma dzałać czy jest to normalne .
2uga. sprawa to system BOSE i MMI wszystko działa normalnie . tylko po długim postoju 2,3 gdz ustawienia basu ,wysokich , balansu przestawiają się na jakieś inne nie moje ustawienie jeżeli samochód jest w ciągłym ruchu i wcześniej ustawie pod siebie działa normalnie ,czy jest możliwe że kluczyk nie zapamiętuje ostatnich ustawień z góry dziękuje za odpowiedzi i POZDRAWIAM

pebo 
Moje A8

Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Wysłany: 2013-12-15, 20:45   

Po zamknięciu podświetlenie na panelu skrzyni gaśnie po pewnym czasie (ale raczej po 2-3 minutach) i gaśnie jako ostatnie, wcześniej gasną światełka na panelu obok lusterka wstecznego. Auto pozostaje zamknięte, ale możesz je otworzyć podnosząc klamkę drzwi, ale to pod warunkiem, że masz kluczyk przy sobie. Proponuję prosty teścik: zamknij auto, zaczekaj, aż dioda w drzwiach zacznie wolniej pulsować i odejdź od auta na odległość 10-15 metrów (z kluczykiem). Następnie podchodź do auta, a druga osoba niech próbuje otworzyć auto za klamkę - w ten sposób przekonasz się, z jakiej odległości to działa - o ile pamiętam, to jakieś 2-3 metry od auta. Pozdrawiam

123mielony 
Moje A8

Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Wysłany: 2013-12-15, 21:03   

kali napisał/a:
po zamknięciu samochodu przyciskiem w klamce podświetlony zostaje przycisk od świateł awaryjnych i multitrocic przez około 2 gdz

U mnie po naciśnięciu guzika na klamce i zamknięciu auta podświetlanie o którym piszesz gaśnie po około 3-5 minutach pod warunkiem że nie dotykam klamki.

kali 
Użytkownik

Wysłany: 2013-12-15, 21:27   

A po jakim czasie wyłacza się funkcja otwierania na dotyk ,czy na drugi dzień otwieracie samochod pilotem czy po dotknięciu klamki, bo u mnie 2 lub 3 gdz i nie działa , wtedy zostaje tylko pilot może mam za słaby akumulator sam niewiem

Tupac 
Moje A8

Silnik cm3: 4.2
Imię: kamil
Jeżdzę: Audi D3
Wysłany: 2013-12-15, 21:32   

Dołącze do tematu u mnie po naciśnięciu tego guzika nic sie nie dzieje co moze być przyczyną? czy da radę to jakoś ustawić?

123mielony 
Moje A8

Silnik cm3: 4.2Q
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D3
Wysłany: 2013-12-15, 21:48   

kali napisał/a:
A po jakim czasie wyłacza się funkcja otwierania na dotyk ,czy na drugi dzień otwieracie samochod pilotem czy po dotknięciu klamki, bo u mnie 2 lub 3 gdz i nie działa , wtedy zostaje tylko pilot może mam za słaby akumulator sam niewiem

Kolego ja u siebie mam teraz jazdę z prądem i właśnie po nocy nie mogę otworzyć zbliżeniowo tylko z pilota ale u mnie rano stan aku pokazuję 5% i obstawiam że moduł zarządzający energią wyłącza czuwanie.Dodam że po kilku minutach jazdy aku się podładuję i wszystko wraca do normy,sprawdź stan baterii.

jacek 
Moje A8

Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronic/F1
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2013-12-15, 21:53   

kali napisał/a:
A po jakim czasie wyłacza się funkcja otwierania na dotyk

Według mnie nie powinno w ogóle się wyłączać , przynajmniej u mnie działa cały czas , co do podświetlenia w wnętrzu po zamknięci auta działa kilka sekund .
W końcu jest to system keyless go więc jaki byłby sens jego wyłączania po kilku godzinach i używanie pilota .
Prawdopodobnie ktoś namieszał w zielonym menu i dlatego system nie działa prawidłowo.

Tupac napisał/a:
Dołącze do tematu u mnie po naciśnięciu tego guzika nic sie nie dzieje co moze być przyczyną?

Stawiam na uszkodzoną klamkę (przycisk), sprawdz na innych drzwiach czy auto się zamyka .

olimpus104 
Moje A8

Rocznik: 2008
Skrzynia: Tiptronik
Imię: Zibi
Jeżdzę: A8 D3 Quattro 3.0 TDI Sport
Wysłany: 2013-12-15, 21:59   

kali napisał/a:

Jak masz kluczyk przy sobie,bez względu na czs,od zamkniecia do otwarcia ,po dotknięciu klamki drzwi powinny się otworzyc.

kali 
Użytkownik

Wysłany: 2013-12-15, 22:15   

Może znacie jakiegoś dobrego elektronika z okolic Lublina który mógłby zerknąć i podłączyć VAGa sprawdzić co się dzieje

Tupac 
Moje A8

Wysłany: 2013-12-15, 22:31   

jacek, sprawdzałem wszystkie, jak podchodze do auta i dotykam klamkę to się otwiera ale w drugą stronę nie, jak to dokladnie powinno wyglądać naciskam przycisk i od razu sie zamyka czy jak odejdę ?

jacek 
Moje A8

Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: Tiptronic/F1
Imię: Jacek
Wysłany: 2013-12-15, 22:56   

Tupac, Kolego jeżeli naciśniesz przycisk na klamce system powinien zamknąć auto , przy otwieraniu wystarczy wsadzić dłoń pod klamkę i system otworzy auto .
Jeżeli twoje auto otwiera drzwi to oznacza że anteny działają prawidłowo i system rozpoznaje klucz , więc raczej uszkodzony jest przycisk na klamce , dziwne że na wszystkich ... zazwyczaj nie działa jedna z klamek.
Spawdz stan baterii w kluczu ( jeżeli na kluczu przy naciśnięciu przycisków świeci czerwona dioda wymień baterie).

Tupac 
Moje A8

Wysłany: 2013-12-15, 23:04   

To otwieranie auta działa idealnie, tylko jak mam zapalone auto z przycisku start a kluczyk mam w kieszeni czasami pokazuje brak kluczyka moze to wina baterii rzeczywiście

czaruś 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: krzysztof
Wysłany: 2014-02-09, 13:59   

Cześć, u mnie zamykanie i otwieranie działało do czasu kiedy właśnie nieraz nie czytał obecności kluczyka w pobliżu auta. Teraz zamykam i otwieram auto z pilota a kiedy już wsiądę to kluczyk jest już w zasięgu anteny i mogę go odpalić z przycisku. Skanowałem VAS"em i pokazało mi pare błędów właśnie dotyczących anten. Czekam na słońce i pogodę bo trzeba troszkę porozkręcać żeby się do niektórych dostać.

st@rost 
Moje A8

Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4,2
Imię: Michał
Jeżdzę: 4.2 MPI A8 D3; A4 B9 TFSI 330
Wysłany: 2016-01-11, 20:08   

Witam

Odswieze temat i prosze o podpowiedz:

1) czy zamieszczona na ponizszej aukcji klamka jest faktycznie kompletna?
2) potrzebuje wymienic prawy przod - czy lewy przod rowniez bedzie pasowal - nie dziala przycisk

http://allegro.pl/a8-d3-l...5477163703.html

Z gory dziekuje za opinie :)

mkbewe 
Moje A8

Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip EYC GQF
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Wysłany: 2016-01-11, 20:56   

klamka jest kompletna ale wg mnie cena to sporoo za dużo :)
ja kupiłem jedną za 70zl drugą za 100 :)
Wystarczy Ci sama klamka nie potrzebujesz taj kasety za nią bo ona zostanie twoja jak będziesz zmieniał:

https://www.youtube.com/watch?v=1665W2FPY9w obejrzyj sobie i zoaczysz :)

Ogólnie wszystkie klamki są takie same, ale co do lewego przodu mam wątpliwości bo tam jest zamek i teraz nie pamiętam czy tam sie klaka jakoś różni, na pewno nie różnią PP PT LT jedynie trzeba przełożyć zabezpieczenie trzymające ciągno z 1 strony na 2
jak checsz to Ci zrobie foto klamek PP i LT bo takie ostanio u siebie zmienialem z powodu właśnie nie działającego przycisku, warto skontrolować przy wymianie klamki kable idące do niej bo np ja miałem przełamany i nie działał mi czujnik ruchu pod klamką

I teraz tak: jeśli zamek jest w kasecie to klamki powinny być takie same :) ciemno jest i pada u mnie nie che mi się iść teraz patrzeć na to na zewnątrz.

w razie czego służe pomocą bo ostatnio zmienialem u siebbie :)

Odpowiedz do tematu