Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Sklep Internetowy  
Autor Wiadomość
michalwruszak 
Moje A8

Rocznik: 2003
Silnik cm3: 5.4
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Michał
Jeżdzę: S-klasa W221
Wysłany: 2014-01-01, 13:16   Sklep Internetowy

Koledzy zamierzam w najblizszym czasie zalozyc sklep internetowy z czesciami i teraz chcialbym wiedziec co jako potencjalni klienci myslicie o takim pomysle , glownym zalozeniem moim miala byc sprzedaz czesci tylko do AUDI , czy to jest dobry pomysl? czy lepiej np. miec pare marek w ofercie? , dziekuje za wszelkie sugestie i propozycje , w poniedzialek jade ogarniac rejestrowanie firmy .

mdamian 
Moje A8

Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Wysłany: 2014-01-01, 13:23   

michalwruszak, Zależy jak chcesz się otworzyć na rynek .
Na początek wystartował bym z częściami Audi , Vw , Seat i Skoda ( to jedna grupa )
Jak by wypaliło , i byś miał zapytania o części do innych aut , to wtedy można pomyśleć nad rozwinięciem interesu .
Chociaż z drugiej strony dużo jeździ aut grupy "Vw" tak , że na początek wystartował bym w tym kierunku .
Wypalanie DPF Audi A6 i A8. :)
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS. :)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-01, 13:25   

michalwruszak, W PL może być róznie. Moja polityka w takim przypadku to była by taka że daje dobre ceny i mam wiekszy obrót niż ci z drożyzną ale to musi minąć jakiś czas zanim sie w tym zagnieździsz. Jak masz mozliwość to sprzedawaj części do innych marek także. DO tego postaraj się załatwić z jakąś firmą kurierska umowę żeby taniej ci przesyłki realizowała.

Poza tym jak pamiętam nasz kolega Simone331 miał sklepy z częściami do audi lecz używanymi i nie bardzo mimo dobrych cen dało się z tego żyć....

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2014-01-01, 13:30   

Apophis napisał/a:
michalwruszak, W PL może być róznie. Moja polityka w takim przypadku to była by taka że daje dobre ceny i mam wiekszy obrót niż ci z drożyzną ale to musi minąć jakiś czas zanim sie w tym zagnieździsz. Jak masz mozliwość to sprzedawaj części do innych marek także. DO tego postaraj się załatwić z jakąś firmą kurierska umowę żeby taniej ci przesyłki realizowała.

Poza tym jak pamiętam nasz kolega Simone331 miał sklepy z częściami do audi lecz używanymi i nie bardzo mimo dobrych cen dało się z tego żyć....

Aktualnie firma mojego taty ma umowe podpisana na wysylki wiec problemu z tym nie bedzie , ceny moge dawac naprawde bardzo dobre , myslalem takze nad integracja sklepu z serwisami typu allegro lub ebay , wtedy mozna sprzedawac czesci nie tylko w pl , mysle nawet na sprzedaza czesci na wschod

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-01, 13:44   

Michał z mojej strony życze powodzenia i jeśli bedzie korzystnie cenowo i wysyłka to na pewno bedę twoim klientem.
Jesli rozwiniesz branżę na wiecej frontów to można sie spodziewać wiekszego ruchu w interesie co za tym idzie wiekszych zarobków i mniej odczuje sie wtedy upierdliwość fiskusa,ZUSu etc.

Sam wiem po sobie że mniejsza marża=wiekszy obrót i co za tym idzie wieksze zarobki niz jak wielu stosuje polityke dużej marży i kilkakrotnie mniejszy obrót... Jedyne co wtedy trza uważac na konkurencje bo jak CI za dobrze pójdzie to ktoś nie bedzie zadowolony i może mieszać. ;)

ernesto 
Moje A8

Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Wysłany: 2014-01-01, 13:47   

A skąd będziesz brał części, gdzie to będziesz rozbierał, magazynował, utylizował płyny eksploatacyjne itd. Ciężki temat. Najpierw rozeznaj się w przepisach, zanim zaczniesz rozbierać i sprzedawać

Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2014-01-01, 13:50   

ernesto napisał/a:
A skąd będziesz brał części, gdzie to będziesz rozbierał, magazynował, utylizował płyny eksploatacyjne itd. Ciężki temat. Najpierw rozeznaj się w przepisach, zanim zaczniesz rozbierać i sprzedawać

Mysle tylko o nowych czesciach wiec te tematy odpadaja, w hurtowniach mam bardzo dobre warunki na zakupy

ernesto 
Moje A8

Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Wysłany: 2014-01-01, 14:02   

W takim razie zwracam honor ;-)
Rozeznaj się w rynku. Ważne żebyś znalazł dobrego hurtownika który da Ci dobrą cenę. Musisz zamrozić troszkę gotówki, jeśli ceny będą dobre, będzie zbyt. Jeśli nie, strzelisz sobie w kolano. Dziś rynek opiera się na cenie i jak najmniejszej liczby pośredników na drodze producent - kupujący.

Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2014-01-01, 14:29   

Ceny moge zagwarantowac nawet lepsze niz w iparts.pl , dostep do hurtowni roznych mam , dobre kontakty wiec i dobre ceny , mniejsza marza - wiekszy obrot - z czasem wiekszy zysk , mam duzo wolnego czasu na to wiec moze to wypalic wszystko , potrafie sie zaangazowac naprawde mocno w to co robie

Druss 
Moje A8

Rocznik: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 4.2 ; W203
Wysłany: 2014-01-01, 14:29   

U mnie w mieście jest jeden sklep z samymi częsciami grupy VAG. Już istnieje z 4 lata co najmniej i raczej nie narzeka na brak zainteresowania.
Uważam że to dobry pomysł.

Powodzenia życzę.

krzychu22.p1i 
Moje A8

Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2014-01-01, 14:30   

A jak to będzie wyglądało? Kupujesz daną część w hurtowni, następnie dajesz to u siebie na stan i sprzedajesz czy kupujesz w hurtowni w imieniu kupującego od razu dodając swoją marżę? Ogólnie czy to będzie pośrednictwo w sprzedaży czy sprzedaż. Dowody zakupu, czy będzie to paragon czy faktury?

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2014-01-01, 14:43   

krzychu22.p1i napisał/a:
A jak to będzie wyglądało? Kupujesz daną część w hurtowni, następnie dajesz to u siebie na stan i sprzedajesz czy kupujesz w hurtowni w imieniu kupującego od razu dodając swoją marżę? Ogólnie czy to będzie pośrednictwo w sprzedaży czy sprzedaż. Dowody zakupu, czy będzie to paragon czy faktury?

Bede kupowal wszystko na firme ktora bedzie zarejstrowana , czyli paragon albo faktura bedzie wystawiana do kazdej czesci , mysle ze tak bedzie lepiej

krzychu22.p1i 
Moje A8

Skrzynia: ZF
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie
Wysłany: 2014-01-01, 14:48   

Spoko, a będziesz też oferował części z ASO? Powodzenia w przedsięwzięciu :)

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2014-01-01, 14:51   

Ja uważam że to dobry pomysł,masz działalnośc i nikt sie do czegos tam nie przywali. Już drobne zakupy robiłem i planuje wieksze a komfort sytuacji jest znaczny bo wysyłka zawsze dotrze tam gdzie potrzebuje a nie musze latac po sklepach i szukać.

michalwruszak 
Moje A8

Wysłany: 2014-01-01, 14:54   

krzychu22.p1i napisał/a:
Spoko, a będziesz też oferował części z ASO? Powodzenia w przedsięwzięciu :)

Tak oczywiscie - Czesci z ASO takze bede w ofercie

Odpowiedz do tematu