Mam od jakiegoś tygodnia problem ze skrzynią biegów automatyczną tiptronic 5HP-24 ECY
podczas przełączania na postoju z N na D czuję czasami szarpnięcie a czasami wchodzi lekko bez żadnego stuku i szarpnięcia natomiast przy włączaniu z P na R jest wyczuwalne szarpnięcie ze stukiem. Co może się dziać - czyżby skrzynia powoli się kończyła i jest już czas na naprawę lub wymianę?
Jeżeli chodzi o wymianę to szukałem takiej skrzyni lecz bez rezultatów - czy można założyć inną skrzynię 5HP-24 FBG
Moje audi to S8 D2 1999r po lifcie 4.2 quatro.
proszę o porady bo nie wiem co mam robić. <niewiem>
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
Wysłany: 2014-03-02, 12:03
Przestań bawić się wybierakiem, spróbuj tak : mocno wciśnięty pedał i szybkim ruchem z P na R czy tam D . Jeśli będzie lepiej to OK jeśli nie to sprawdź stan oleju jego jakość może wymiana .A ponadto Poczytaj trochę w tym dziale jest tego cała encyklopedia ,na pewno sporo się dowiesz <okioki>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum