Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: TIPtronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Grzegorz
Jeżdzę: A8 D2
Wysłany: 2010-02-26, 08:52 |D2 2000r.| Wyświetlanie komunikatów z Radia....
Witam.... ze zdobytej mojej wiedzy wyswietlanie na dodatkowym liczniku w Audi A8 po zmianie na NAVI PLUS odbywa się za pomocą tunera TMC i dwóch kabelków CAN... (wydaje się proste, dobrac odpowiedni tuner TMC , dwa kable do Can radyjka i dwa do licznika) ale w momencie gdy auto nie posiada CAN i wyswietlanie odbywa się za pomocą trzech kabli DATA , CLOCK, ENABLE.
Zakupiłem nawigację gdzie ma wyprowadzenia na te trzy kable ...wiec czemu nie działa wyswietlanie ????? zamieszczam ponizej zdjęcia navigacji i radia poprzedniego concert.....
a to stare radio.....
Czy ktos wie czemu to nie działa???? wiele ludzi twierdzi ze to kwestia kodowania i adaptacji....
[ Dodano: 2010-02-27, 09:07 ]
Nadmieniam , że pozamieniałem piny w wyciszeniu telefonu i działa super....
zmieniłeś na dx czy non dx?? miales radio 1 din czy 2 din? bo właśnie chce też zmienić a mam navi plus ale non dx i chcialem dokupic dx tylko podobno potrzeba dokupowac tuner tmc i robic adaptacje tylko nie moge zrozumiec czy w zegarach czy w radiu. Gdzies czytalem ze sa wersje dx ktore nie potrzebuja tunera tmc i ze podobnie nie idzie po can tylko normalnie po analogu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum