Autor |
Wiadomość |
Dawidmajorek
Użytkownik
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2010-03-06, 10:30 [D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?
|
|
|
Witam zakładał może ktoś z Was zderzak do swojej Audiany z przed liftu?
Niestety jestem zmuszony do zmiany zderzaka hehe i zastanawiam się czy nie wsadzić tego po lifcie.
Jest taka możliwość? Robił to już ktoś? |
|
|
|
|
|
|
|
przemoR888
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemo
Jeżdzę: Audi A8
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 263 Skąd: wielkopolska/ Piła
|
Wysłany: 2010-03-06, 16:58
|
|
|
troch mało pasuje. Były takie przeszczepy na allegro :mrgreen: zderzak po lifcie ma większe wycięcie na grill i robi się szpara, inne spryskiwacze. |
|
|
|
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-03-07, 11:36
|
|
|
tu masz filmik jak to pasuje w ciemnym nadwoziu.......z daleka nie widać szpar , w jasnym wyglada już gorzej.
http://www.vimeo.com/5212630 |
|
|
|
|
mbrylski
Użytkownik
Silnik cm3: 4000
Skrzynia: 6
Zasilanie: ON
Imię: Mirek
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2010-06-07, 11:01
|
|
|
Witam Wszystkich
W chwili obecnej mam możliwość kupna D3 z 2002 z uszkodzonym przednim zderzakiem i tutaj pojawia się moje pytanie czy mogę założyć zderzak po lifcie do tego modelu. Jeżeli tak to czy są wymagane jakiś skomplikowane przeróbki? |
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-07-16, 07:28
|
|
|
Nie jestem znawcą w D3 ale z tego co wiem musiałbyś założyć poliftowy zderzak, lampy i maskę na pewno. Nie wiem czy błotników nie trzeba też zmieniać. Przerabiał temat kolega Rafelek w swoim D3 więc proponuję do niego uderzyć to będziesz miał info z pierwszej ręki
[ Dodano: 2010-07-16, 08:30 ]
A jeżeli chodzi o zderzak do D2 również zastanawiam się nad tym poliftowym bo mój mam pęknięty, do tego ostatnio miałem czołówkę z kotem i nie chcę bawić się łataniem tego starego. Nie wiem czy jakiś plastikarz nie będzie w stanie zniwelować tych szparek, potem lakiernik i myślę że mogłoby być ok. Co sądzicie? |
|
|
|
|
klon_84 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-16, 09:35
|
|
|
hmmm, moze i by ciekawie wygladalo ale moja opinia jest przeciwna zeby stosowac takie rozwazania do a8emki, bardziej by to pasowalo do golfa lub pasata po tuningu
no chyba ze lampy maske i blotniki zminic i tylni zderzak tez ale w sumie po co to robic :shock: koszt duzy czy nie lepiej kupic odrazu d2 po lifcie ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
SERGIO
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: DSG
Imię: SERGIO
Jeżdzę: VW PASSAT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Paź 2009 Posty: 297 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2010-07-16, 11:14
|
|
|
Wszystko rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje.
Generalnie zderzak od D2 lift podoba mi się bardziej ze względu na dolny grill, soczewki od przeciwmgłowych lamp, a także spryskiwaczy reflektorów, z kolei górny grill i lampy podobają mi się bardziej od D2 prelift bo są węższe, ale szersze. Widziałem już taką zmianę na tym filmiku Scotty z klubu A8 freunde i uważam, że takie auto prelift ze zderzakiem poliftowym wygląda poprostu lepiej.
Nie zgodzę się też z opinią że lepiej już przesiąść się z A8 prelift na A8 lift.
Według mnie jak już się przesiadać to z A8 D2 na A8 D3.
Co innego jeśli ktoś chce kupić swoje pierwsze A8 to wiadoma sprawa, że lepiej kupić A8 poliftowe niż przedliftowe...
Ale są gusta i guściki i jest to tylko i wyłącznie moje zdanie |
|
|
|
|
klon_84 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-16, 12:15
|
|
|
wadomo gusta i gusciki :lol: ale wez pod uwage ze wszystko musi ladnie wygladac i razcej nie ma mowy o jakis tam szparkach przy refrektorach bo wtedy robi sie tzw "wies tuning" co do auta tej klasy zupelnie nie pasuje, musisz wszystko ladnie spasowac szppary zaszpachlowac i polakierowac aby nie "razilo"
a jezsce jedno tez caly czas odkladam kaske na d3 jednak w sercu pozostaje d2 ktora mi sie tez bardzo podoba szcegolnie po liftingu ale jak juz pislem gusta i gusciki, kazdy ma inne i to juz kazdego indywidualna sparwa w co nie wnikam ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
jojo-jar
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: tiptronic
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: D3 4.2, D2 4.2,
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 04 Wrz 2009 Posty: 205 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2010-12-11, 08:27 A8 d3
|
|
|
Ja zmieniłem d3 z malego na duzy grill. Jak cos to moge pomóc. Pozdrawaiam |
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Przemek
Jeżdzę: A8/S8
|
Wysłany: 2010-12-11, 16:54
|
|
|
koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.
Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.
w duzej mierze zgadzam sie z SERGIO.
Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.
Uploaded with ImageShack.us |
_________________ A8- nie dla idiotów !! |
|
|
|
|
|
|
|
dzidzia
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: tip 4
Imię: Darek
Jeżdzę: D2, MAN, Polo SDI
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 160 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
|
Wysłany: 2010-12-11, 21:17
|
|
|
raczej całość, kły są takie same. Samo założenie zderzaka do jest nic. Maska w polifcie ma większy grill przez co wycięcie w zderzaku jest znacznie większe i szersze przez co trzeba to wszystko przerabiać.
Roboty bardzo dużo ale efekt zdecydowanie wart pracy. |
|
|
|
|
|
|
|
dzidzia
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: tip 4
Imię: Darek
Jeżdzę: D2, MAN, Polo SDI
Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 160 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2010-12-11, 22:19
|
|
|
rozumiem ze szpara robi się miedzy atrapą a zderzakiem? pod lampami i boki są wporządku czy tez są szpary?
A gdyby przerzucić maskę wraz ze zderzakiem od lifta?? jest to jakieś wyjście?
Patrząc na oba zdjęcia to by mogło załatwić sprawę szpary.
Tak samo kiedyś robili z audi b3 i b4. w b3 była atrapa na stałe w pasie przednim, a b4 miało atrape na masce tak jak nasze 8. tam nie było problemów z podmianą maski. takie plug&play
W masce jest powiększona tylko atrapa? czy są inne wycięcia na lampy? bo szerokość i długość samej maski chyba sie nie zmienia przed i po lifcie i do błotników będzie grała, czy to sie raczej nie uda
1344403200.jpeg
|
|
Plik ściągnięto 211 raz(y) 54,8 KB |
19025500.jpg
|
|
Plik ściągnięto 536 raz(y) 154,81 KB |
|
_________________ quattro rulez
V8 no free rides, gas or ass!
http://www.motostat.pl/user-vehicles/15571 |
|
|
|
|
Pszendza
Moje A8
|
Wysłany: 2010-12-11, 22:46
|
|
|
przerzucenie maski bez zmiany lamp może nie przejść bo maska będzie nachodzić na lampy i te listewki pod nimi. polift ma węższe lampy i dlatego wycięcia sie nie zgrywają. na tym filmiku co jest parę postów wyżej widać że listwy sie kończą pare cm wcześniej niż lampy. |
|
|
|
|
|
|
|
Grain
Moje A8
Rocznik: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 241 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2010-12-30, 22:55
|
|
|
Pszendza napisał/a: | koledze chodziło o montaż zderzaka poliftowego z D2 do przedliftowego d2 z zachwaniem oryginalnych błotników, reflektorów i maski.
Mi takie rozwiązanie bardzo sie podobało dlatego zrobiłem tak u siebie. Z założenia chciałem przed lifta ale na zderzaki nie mogłem patrzeć. nie wchodziło w gre przerabianie przodu na polift bo sensowniejsze było by kupno oryginalnej audi po lifcie.
w duzej mierze zgadzam sie z SERGIO.
Roboty było sporo (przeróbka nakładki, listew chromowanych, lakierowanie, wszystko wykonałem własnoręcznie) i koszt tez nie mały ale myśle że było wartko.
[url=http://img697.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Uploaded with ImageShack.us |
Hej chciałbym żebyś troche wiecej opisał jak to przerobic co dokładnie potrzeba, co trzeba ewentualnie dokupić, a może masz jakieś zdjęcia z tej przeróbki, zderzaka, pytam dlatego bo na wiosnę będe chcial zrobić coś podobnego
pozdrawiam |
|
|
|
|
|