|
Autor |
Wiadomość |
wojtosc
Użytkownik
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Wojtek
Jeżdzę: Audi A8 D2
|
Wysłany: 2014-11-20, 19:45 [D2 99 4.2PB/LPG
] Podświetlenie przełączników podgrzewane
|
|
|
Witam was szanowni klubowicze Mam takie pytanie w mojej 8'emce mam z tyłu podgrzewaną kanapę wszystko działa jest okej tylko zastanawia mnie czy przełączniki od regulacji podgrzewania są podświetlane?? Otoczka zapalniczki jest podświetlana i wydaje mi się , że te przełączniki też powinny się świecić szanowni klubowicze czy ktoś bawił się z tymi przełącznikami czy jeżeli są podświetlane to wymienia się w nich żarówki bądź poprawienie zimnych lutów załatwi sprawę.Dzięki i Pozdrawiam Wojtek |
|
|
|
|
|
|
|
Tomas5
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2014-11-20, 20:36
|
|
|
Ale nie świeci Ci w ogóle czy po włączeniu grzania? Bo one chyba świecą tylko po włączeniu. |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2014-11-20, 20:41
|
|
|
te przelaczniki podswietlaja sie tylko jak zapalisz swiatla np. postojowe, to wtedy wszystko co mozliwe do podswietlinia powinno sie swiecic. Przekrecenie galki, inaczej wlaczenie grzania nie ma nic wspolnego z podswietleniem.
Tam sa raczej diody na zimne lutki... |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Skrzynia: 6b
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-11-20, 21:28
|
|
|
U mnie, w preFL, podświetlają się tylko jak się włączy grzanie dupy. Na "0" nie świecą. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2014-11-20, 23:22
|
|
|
gtfan napisał/a: | U mnie, w preFL, podświetlają się tylko jak się włączy grzanie dupy. Na "0" nie świecą. |
W przednich jest to samo.
"zero" nie jest podświetlanie, co do tylnych się nie chcę wypowiadać ponieważ nie posiadam. Ale jeśli nie świecą w żadnym położeniu liczbowym to stawiałbym na spaloną diodę, żarówkę ? Nie mam pojęcia co tam siedzi. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
wojtosc
Użytkownik
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wojtek
Jeżdzę: Audi A8 D2
|
Wysłany: 2014-11-21, 20:53
|
|
|
Witam znów dzisiaj miałem chwilkę czasu aby temu się przyjrzeć rozebrałem poczyściłem podłączyłem i... no właśnie włączyłem zapłon włączyłem światła i włączyło się podświetlenie kokpitu a tylne podgrzewanie było na 0 i nie świeciło przełączyłem na 1 i zaczeło działać wniosek jest taki , że w 1999r fl (przynajmniej u mnie) oświetlenie regulacji podgrzewania tylnej kanapy działa po przekręceniu na pozycje 1,2,3 tak jak u kolegów w preFl troszkę mnie to dziwi , że tak to działa no ale cóż ... dzięki koledzy za pomoc usterka naprawiona.Pozdrawiam Wojtek |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|