|
Autor |
Wiadomość |
Darecki121
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2
Wiek: 48 Dołączył: 21 Sty 2015 Posty: 24 Skąd: Siedlce/Kraków
|
Wysłany: 2015-01-27, 17:32 [D2 00 4.2PB
] nie działające elementy wyposażenia
|
|
|
posiadam swoje audi a8 kilka dni i wypatrzyłem kilka nie działających elementów elektrycznych wyposażenia. Jeżeli jest to możliwe to proszę o poradę
1. fotel kierowcy nie opuszcza się w dół - reszta działa (fotel pasażera działa w pełnym zakresie) a kierowcy ani przednia część fotela ani tylna nie idzie w dół - jak naciskam kilkakrotnie pamięć foteli np klawiszem 1 to fotel opuszcza sie minimalnie za każdym razem w dół (silniczki sprawne) to samo z kierownicą również idzie kilka mm w dół.
2. kierownica działa do przodu i tyłu, w górę ale nie działa w dół
3. brak oświetlenia bagażnika i fis nie widzi otwartej klapy tylnej
4. tylna szyba nie działa ogrzewanie
5. wogóle nie działa tempomat (światła długie i kierunki ok)
6. nie działa spryskiwacz szyby (spryski świateł bez problemu jak również wycieraczki działają w pełnym zakresie również przez pociągnięcie manetki żeby pryskało)
7. Nie działa mi pilot (jedyny) do otwierania autka i bagażnika (immo ok) - próbowałem już wszystkich kombinacji kodowania - baterie ok - bagażnik otwiera się elektrycznie za pomocą przycisku na słupku
8. brak podświetlenia pokrętła ciepło zimno w środkowym nawiewie - sam potencjometr również nie wiem czy działa.
Jeżeli ktoś może mi pomóc lub zna kogoś kto to ogarnie to będę baaaaaaaardzo wdzięczny.
Dopiero kupiłem Audi i jest śliczna ale te mankamenty mnie drażnią....
i jeszcze jedno: moje audi to amerykan i w kole zapasowym znajdują się jakieś pompy opar paliwa - chciałem zamontować gaz z butlą w kole i nie wiem co robić .... jakieś pomysły lub doświadczenia?
Baaaaardzo czekam na pomoc we wszystkich tematach bo kompletnie nie mam doświadczenia z audi - przesiadłem się z mietka
rok produkcji audi to 2000, wersja usa 4.2 pb Q |
_________________ AUDI D2 4.2 Q
|
|
|
|
|
|
|
|
uszek
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Pomógł: 18 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 857 Skąd: RZ
|
Wysłany: 2015-01-27, 18:28
|
|
|
1.Prawdopodobnie uszkodzone właczniki, mikroswitche.
2. zasniedziałe lub wypalone styki w przełączniku
3. jw
4. Sprawdz bezpieczniki
5. Wogole go posiada? Moze ktos wymienił manetki i sa z tempomatem? Trzeba by sprawdzić vagiem co pokazuje .
6. Spalona pompka, zatarta, zardzewiała, trzeba sprawdzić czy napięcie do niej dochodzi. Jest z prawej strony od pasażera za zderzakiem.
7. Może uszkodzony pilot, jakby co to nowy uzywany, mam takowy.
8. Wyciągnać nawiew odłączyć wtyczkę i sprawdzić czy dochodzi do niej napięcie, następnie jak jest ok to wymienić diodę. |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-01-27, 20:38 Re: nie działające elementy wyposażenia
|
|
|
Darecki121 napisał/a: | moje audi to amerykan i w kole zapasowym znajdują się jakieś pompy opar paliwa |
?? możesz zrobić zdjęcie ? |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Darecki121
Użytkownik
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Darek
Wiek: 48 Dołączył: 21 Sty 2015 Posty: 24 Skąd: Siedlce/Kraków
|
Wysłany: 2015-01-28, 07:03
|
|
|
uszek, dzięki za info będę szukał przyczyn, bo autko warte pracy gdyż poza tym jest mega zadbany... pilota chętnie kupię podejdzie od innego autka?
tempomat jest w oryginale w tym aucie... tylko nie włącza się |
_________________ AUDI D2 4.2 Q
|
|
|
|
|
|
|
|
uszek
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Mateusz
Pomógł: 18 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 857 Skąd: RZ
|
Wysłany: 2015-01-28, 08:58
|
|
|
pilot podejdzie, wazna jest czestotliwosc. Najpierw zanim cokolwiek kupisz sprawdz swoj czy styki działaja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|