|
Autor |
Wiadomość |
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2015-03-09, 15:45 [D2 preFL ALL
] Panel sterowania fotela elektrycznego.
|
|
|
Witam, w moim a8 d2 pre fl fotele są w elektryce. Przestał działać przycisk przysuwania/oddalania fotela w przednim lewym fotelu (kierowcy), chwila namysłu i buszowania po stronach aukcyjnych, znalazłem używany, paczka do mnie dotarła i w pewnym momencie myślałem że dostałem uszkodzony przycisk ale po zdjęciu tych "klapek" zauważyłem że:
Te elementy zaznaczone na czerwono są nie ruchome, co w moim przycisku ten dolny jest taki sam jak obok (czyli ruchomy), a górny jest metalowy również ruchomy <niewiem> .
Czy jest możliwość przełożenia tego elementu:
Zrobienia tak zwanego z 2 jednego? lub macie jakieś pomysły? ktoś już przerabiał temat z tym przyciskiem "przysuwania" jak naprawić ten stary.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
gonias
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4hp
Imię: Mateusz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 208 Skąd: Turek (WLKP)
|
Wysłany: 2015-03-20, 12:09
|
|
|
Nikt tego nie przerabiał ? <niewiem> |
|
|
|
|
|
|
|
karols
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Karol
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 80 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2015-03-20, 20:34
|
|
|
gonias napisał/a: | Nikt tego nie przerabiał ? <niewiem> |
U mnie też nie działało przesuwanie fotela.
Musisz rozdzielić ten panel, choć jest to dosyć trudne bo niema jak tego podważyć.
W środku każdy ten przełącznik jest opakowany w plastikowej obudowie którą też można rozdzielić, jest tam taka bardzo delikatna wsówka która odpowiada za stykanie odpowiednich styków, u mnie okazała się ona pęknięta, i też stał nieruchomo. Wtedy podmieniłem ją z innego przełącznika, i teraz jest ok. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|