|
Autor |
Wiadomość |
arektoporski
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Arek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 93 Skąd: Gdynia/Floro
|
Wysłany: 2015-03-12, 22:53 [D3 06 3.2FSI
] Zegary ( zawiesił się podczas jazdy )
|
|
|
Witam , mam problem z zegarami podczas jazdy się porostu zawiesiły , nie działa (podświetlanie , prędkościomierz , obroty silnika i podświetlenie górnych kratek nawiewów ) natomiast kontrolki typu ABS , ręczny, ESP , kierunki itp. działają bez zarzutu ... jak dla mnie sytuacja dość dziwna , podłączyłem VCDS i w 17 nie wywala żadnych dłędów.
Może ktoś przerabiał ten temat , albo ma jakiś pomysł co może być nie tak ?
Pozdrawiam
Arek |
_________________ Moj Retrofit
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ? |
|
|
|
|
|
|
|
emdzej
Moje A8
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4200
Zasilanie: ON
Imię: Max
Jeżdzę: A8 D4
Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Kwi 2012 Posty: 373 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2015-03-13, 09:37
|
|
|
A bezpiecznik może jakiś za to odpowiada? Sprawdzałeś? |
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-13, 09:42
|
|
|
Z opisu widzę ze są dwa, dwa sprawdzilem i są ok , zastanawia mnie fakt ze nie świecą tez kratki nawiewów w desce rozdzielczej ... może to nie wina licznika tylko sterownika zarządzania pradem , bo tak sobie myślę że gdyby była to wina licznika to nie świeciły by też kontrolki a ona działają i co ma licznik do kratek nawiewów kurcze sam nie wiem ... |
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-13, 16:27
|
|
|
Może i masz rację , jednak stawiam na inna przyczynę jeszcze nie wiem jaką , po retroficie systemów byłem zmuszony kupić inny licznik i zakupiłem ten z 2009 roku , więc nie jest aż tak stary żeby były zimne luty , no ale pewien nie jestem odłączenie aku na noc i zobaczę czy coś się zmieni ...
Test chciałem zrobić VCDS ale nie mogę bo wyskakuje error , ale normalnie się łącze i bez problemów mogę zmieniać kodowania lub robić adaptacje |
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2015-03-13, 17:47
|
|
|
arektoporski napisał/a: | Może i masz rację , jednak stawiam na inna przyczynę jeszcze nie wiem jaką , po retroficie systemów byłem zmuszony kupić inny licznik i zakupiłem ten z 2009 roku |
Starego nie masz, zeby podpiac i sprawdzic ?
Dziwna nietypowa sprawa CP jak sie zalacza wali bledami. Musisz pomyslec co grzebales z wiazkami wspolnego z licznikiem... |
_________________ Zdjęcia Audi A6 i A7
Zawór recyrkulacji EGR Audi A6 C7 2.0 177 KM. |
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-03-13, 19:07
|
|
|
CP pewnie sie odpalił , klima ma podswietlanie ? |
_________________ Części samochodowe online - Motostacja |
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-13, 19:21
|
|
|
To nie CP usunąłem to z pół roku temu i wszystko było ok , ostatni nic w aucie nie robiłem ... dołączyłem aku sprawdzę jutro i dam znać czy coś się zmieniło |
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
|
|
|
Motostacja
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Motostacja
Pomógł: 14 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Lip 2012 Posty: 1048 Skąd: Motostacja
|
Wysłany: 2015-03-13, 22:20
|
|
|
Wiem ze zdejemowales bo inaczej liczniki nie beda dzialaly po wymianie, ale np u mojego kumpla w d3 tez nikt nie wie czemu na mmi odpalil sie CP |
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2015-03-14, 16:07
|
|
|
Po ponownym podłączeniu aku wszystko wróciło do normy , licznik zaczął normalnie działać nie wiem gdzie był problem i mam nadzieje ze się to nie powtórzy , dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc
Narazie temat zawieszam |
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|