|
Autor |
Wiadomość |
menciu
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: S8 D2
|
Wysłany: 2015-03-24, 17:57 [D2 00 4.2PB/LPG
] Silnik nie kręci
|
|
|
Witam,
Problem tego typu: wczoraj jeździłem bez najmniejszego problemu, silnik zapalał bez zająknięcia. Nie wiedzieć czemu dziś rano przekręciłem, zapaliły się kontrolki ale silnik nie odpalił, słychać było pompę i dziwne szumienie z komory silnika z okolicy środkowej części deski rozdzielczej. Po 4 próbach dałem spokój. Po południu kolejna próba - tym razem centralny przestał działać, a po przekręceniu nie zapala się żadna ikonka. Co więcej słychać wewnątrz jakieś piszczenie (sygnał ciągły) i przy np. naciśnięciu pedału hamulca, czy próbie zapalenia lamp dźwięk gaśnie. Z akumulatorem wcześniej problemu nie miałem, codziennie robię trasę ~100km, a w baku na tą chwilę jest zalane niemalże 3/4 objętości. Dodam jeszcze, że nie dysponuję żadnymi miernikami ani vagiem. Będę wdzięczny, jeśli ktoś byłby w stanie mnie nakierować na rozwiązanie problemu.
Tagi wybieramy z rozwijanej listy obok napisu temat podczas jego zakładania.
Nie piszemy ręcznie. |
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2015-03-24, 18:56
|
|
|
Sprawdź złącze kabla plusowego pod prawą przednią podłużnicą. Możliwe, że przegniło. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|