Wysłany: 2015-03-29, 08:54 [D2 preFL ALL
] Wymiana foteli na fl.
Jako że nie znalazłem nic nt. napiszę nowy post.
Wymieniłem w mojej A8 fotele na poliftowe, przod rzeczywiście jest plug`n play ale tył juz nie.
W sumie 2 wtyczki od airbagow pasuja ale zostają 4 - 2 zielone zapewne to grzanie ale wywala mi czujniki zajetosci pasazera - w starym były 2 czarne małe wtyczki a teraz mam takie oto wolne wtyki :
na pierwszym zdjeciu sa 2 wtyczki wolne od kanapy zielona i czerwona
Na drugim i trzecim wolne zielona i czerwona od oparcia mniejsze.
Mnie interesuje rozpiska pinow wtyczki od czujnika pasazera.
Mierzylem miernikiem te wtyczki - na czerwonej na jednej parze pinow jest 12kohm ale jak naciskam kanape wartośc sie nie zmienia na drugiej jest przejscie.
Ok, temat przekładki foteli z lf do prefl zamkniety - odpowiem sam Sobie dla potomnych.
Obydwie wtyczki to lewa i prawa strona kanapy 2 piny to mata 2 nastepne grzanie - mata para szaro-czarny i brazowy.
Niby plug,n play ale mi wywalalo dodatkowo bład sterownika i 2 błedy napinacza pasow - przekodowałem ostatnią liczbe w sterownika airbag wg vdcsa na roczki 98 i bledow juz nie ma.
temat do zamkniecia
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2015-04-05, 12:42
We wcześniejszych przedliftach nie ma tego problemu. Od 97roku są to tzw późniejsze przedlifty i one się już nieco bardziej różnią elektryką-jest om bliżej do FL jak pre FL.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum