|
Autor |
Wiadomość |
mmmat
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2015 Posty: 111 Skąd: Lubań
|
Wysłany: 2015-06-02, 18:28 [D3 03 3.7MPI/LPG
] Podłączenie sprężarki klimy
|
|
|
Witam, od paru dni posiadam Audi i jest w niej troszkę do zrobienia najważniejsze teraz przez upały to jest klima, moje pytanie pewnie głupie ale poprzedni właściciel dużo namieszał w tym aucie i chciałem się upewnić jak dochodzi instalacja elektryczna do sprężarki klimy. Do mojej dochodzą 2 kable, 1 patrząc od dolu z lewej to jest stały plus a drugi kabelek jest w kostce elektrycznej. To jest poprawnie? przed zmierzeniem byłem pewien że ten po lewej powinien być masa. W kostce co dochodzi plus czy minus? aby sprawdzić sprężarkę na krótko wystarczy że podam do kostki napięcie?
a i czy podejdzie mi każda sprężarka czy tylko od 3.7 i 4.2 benz?
dziękuję z góry za pomoc:) |
|
|
|
|
|
|
|
Marcin2013
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: GQF + F1
Imię: Marcin
Jeżdzę: D3
Pomógł: 33 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 1368 Skąd: SOsnowiec
|
Wysłany: 2015-06-03, 07:11
|
|
|
Witaj, nie wiem czy ci coś pomogę, ale w naszych D3 jak dasz na krótko to i tak nic nie zobaczysz bo nasze sprężarki posiadają system zmiennego ciśnienia czyli sprężarka cały czas się kręci nie jak w innych autach że dasz na krótko i startuje, tutaj nie ma sprzęgła, druga sprawa co się dzieje ?? http://www.motofaktor.pl/...osci-,2217.html |
|
|
|
|
|
|
|
mmmat
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2015 Posty: 111 Skąd: Lubań
|
Wysłany: 2015-06-03, 08:17
|
|
|
dzięki pomogło, dalej mam nadzieję że moja sprężarka jednak jest sprawna a chciałem sobie trochę popatrzeć zanim dotrę na komputer, a chciałem się upewnić czy poprzedni właściciel nie namieszał z elektryce, najbardziej chodzi mi o ten kabelek koło kostki o dochodzi do sprężarki czy tam powinien być stały plus bo u mnie jest tak na wierzchu i wyglądało mi bardziej na mase.
DODANO:
po przeczytaniu tego artykułu mam pewność że sprężarka siedzi bo u mnie czynnika nie ma |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|