|
Autor |
Wiadomość |
Kamil321
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-10-27, 22:06 [D2 preFL ALL
] Climatronic nie wyłacza sie po zgaszeniu a
|
|
|
Witam jestem tu nowy, tematu nie znalazlem podobnego wiec pisze, z problemem borykam sie od kupna auta, klima i nawiewy dzialaja wszystko ok lecz po zgaszeniu auta czasem panel wogole nie gasnie wyswietla temperature itp. ale nie chodzi wentylator zero reakcji na klawisze, zeby zgasnoł musze rozpiac akumulator i jeszcze jedno pytanie dzis zauważyłem ze nad panelem climatronica i radiem od srodka cos bzdyrka caly czas rozebralem i znajduje sie tam wentylatorek i idzie do czujnika powietrza wewnetrznego czy cos takiego,i tez ni hoho caly czas to chodzi nie gasnie.poradzcie cos bo juz wysiadam. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-27, 22:44
|
|
|
Stosuj odpowiednie tagi bo D2 All jest za ogólny-D2 FL all a D2 pre FL all sie tym elementem bardzo rożnią.
Pytanie czy podczas pracy silnika możesz ręcznie wyłaczyc klimatronik zawsze czy tez nie? Czy pokazuje jakies błedy?
Prawdopodobnie to wina sterownika. |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2015-10-27, 23:45
|
|
|
Wygląda na awarię klimatronika. Nie są drogie. Proponował bym wymianę na inną używkę. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Kamil321
Użytkownik
Rocznik: 1995
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2015-10-28, 12:41
|
|
|
jak jest odpalony silnik jest wszystko oki. czsem tylko jak wlasnie sie to zawieci to nie ma reakcji a wszystko wyswietla. co do bledow to go nie podpinalem bo nie mam kabelka. i jeszcze borykam sie od paru dni ze wywala bezpiecznik od nawiewow 15Amper, normalnie wszystko chodzi a dopiero dajmy na to 20minutach go przepali czasem po 10minutach, wentylator jest sprawny nigdzie go nie blokuje wiazka tez sprawdzona juz nie wiem sam. Jest jakis przekaznik od tego ktory tym steruje? czy jakies inne ustrojstwo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|