|
Autor |
Wiadomość |
SamackA8
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2 , Audi A6 C6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 383 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2015-12-22, 22:04 [inne ] Dziwny dźwięk przy puszczaniu gazu A6 C6 2.0TFSI
|
|
|
Witam Panowie, mam pytanie. Co to za dźwięk? Pojawia się tylko podczas jazdy, przy puszczaniu gazu na biegu (czyli np. bieg wbity, nie ważne czy 1,2,3,4,5 czy 6, jadę, sprzęgło zwolnione, dodam gazu, puszczam i jest ten dźwięk), na filmiku mniej więcej słychać. Tak jakby gdzieś powietrze puszczało. Najlepiej słychać na słuchawkach. A6 C6 2.0 TFSI
Video:
http://sendvid.com/apr9fkul
P.S. dźwięk pojawia się tylko podczas jazdy, na postoju tego nie ma.
O coś takiego, jakby na moim filmiku nie było słychać: https://www.youtube.com/w...ayer_detailpage
Tylko, że u mnie nie tak bardzo i tylko podczas jazdy.
Dodam, że samochód jeździ normalnie, przyspiesza ok, nie szarpie, nie pierdzi itp (czytałem o takich objawach), nie kopci itp. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, jedynie ten dziwny odgłos.
Na VCDS takie błędy:
008801 - Boost Pressure Control Valve (N249)
P2261 - 008 - Mechanical Malfunction
i
001602 - Sensor Reference Voltage A: Circuit.
P0642 - 002 - Low - Intermittent |
_________________ I love my A8, A6 and S3
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7 |
|
|
|
|
|
|
|
pytlar
Moje A8
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 5,7
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: jaa
Jeżdzę: chrysler aspen
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2013 Posty: 274 Skąd: Prabuty
|
Wysłany: 2015-12-23, 11:48
|
|
|
miałem samochód z turbo i podobny taki dźwięk występuje jak zablokuje sie zawór zwrotny w dolocie, ten który puszcza nadmiar ciśnienia z za turbiny przed turbine po zamknięciu przepustnicy, bo wirnik nie zatrzymuje się odrazu tylko siłą rozpędu dalej pompuje ciśnienie w dolot. Ogólnie bardzo niezrowe dla turbo i dolotu, bo ten dźwięk to jest wyhamowywanie turbiny przez powietrze które sama pompuje
zamontować Blow-offa i będzie spokój o ile elektronika pozwala
ja miałem taki dźwięk jak za mocno kręconego blowa miałem |
|
|
|
|
|
|
|
mkbewe
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip EYC GQF
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2015 Posty: 1063 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2015-12-23, 13:42
|
|
|
pytlar napisał/a: | zamontować Blow-offa i będzie spokój | zamontować nowy sprawny zawór DV a nie żadnego blow offa bo po cholere mu to.... Chyba że lubi dźwięki typu Fast&Furious ... |
|
|
|
|
SamackA8
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2 , Audi A6 C6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 383 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2015-12-23, 15:10
|
|
|
Ok, dzięki za pomoc. Właśnie ten dźwięk trochę mi przypomina blow off'a. W każdym bądź razie nie bardzo mi się podoba <jezyk> . Czyli jednak błąd na VCDS zgrywa się z tym dźwiękiem, o to mi chodziło. Zamówię nowy zawór i zobaczymy jak to będzie |
_________________ I love my A8, A6 and S3
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|