|
Autor |
Wiadomość |
exxaited
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-01-11, 13:21 [D3 03 3.7MPI
] Duży FIS - ochrona komponentu
|
|
|
Witam
Jestem po zakupie licznika z dużym fisem z 2011 roku wersja USA elektronik przełożył tarcze zegarów przepisał przebieg ze starego licznika i wszystkie kodowania, została tylko ochrona komponentu.
Licznik jest tak jakby w trybie serwisowym fis wyświetla komunikaty tylko na chwilę potem jest czerwony i nie ma wskazań obrotów prędkości temp płynu i paliwa.
I teraz moje pytanie brzmi czy tak właśnie działa ochorna komponentu ew. jak nie tak to jak ???
I drugie czy ma ktoś może namiary kogoś poza ASO kto usuwa CP w okolicach Rzeszowa ??
PS. nie mam kradzionych gratów ale jestem po prostu ciekaw ponieważ jestem uczulony na aso Rzeszów, które nie potrafiły zdiagnozować uszkodzonego licznika.
Z góry dziękuję za zainteresowanie |
|
|
|
|
|
|
|
rav85
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Marek
Jeżdzę: Huracan Perf&Maclaren600LT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2015 Posty: 258 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2016-01-11, 15:09
|
|
|
A w 2011 nie bylo juz a8 d4 ? Chyba ze trafil ci sie licznik z magazynu wyprodukowany jako czesc zamienna dla aso |
|
|
|
|
|
|
|
exxaited
|
Wysłany: 2016-01-11, 15:29
|
|
|
Tzn. Taką datę miałem na lewym wyświetlaczu wiec stawiam ze to data produkcji przebieg 55000 mil. |
|
|
|
|
exxaited
|
Wysłany: 2016-02-01, 22:16
|
|
|
Witam jestem po wymianie zegarów na duży FIS, wszystko działa jak nalezy z moich obserwacji najlepiej kupic zegary USA/UK i przelozyc tarcze z malego fisa europejskie, nie ma w nich miejsc na kontrolki od distronica. Nawet po wykodowaniu distronica przy zaplonie zapalaja sie kontrolki distronica asytetna linii itp niby drobiazg a drażni, po zalożeniu tarcz nie ma tego problemu bo wszystko tarcze zasłaniają. Jako, że został mi stary licznik do operacji po rozebraniu stwierdziłem, że niby mały FIS to tak naprawdę duży FIS z plastikową zaślepką. Będę próbował rozkminić temat odpalania dużego fisa na małym fisie w ramach experymentu Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|