|
Autor |
Wiadomość |
webcomat
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-02-26, 21:46 [D3 04 4.0TDI
] Zestaw wskaźników - brak komunikacji
|
|
|
Po długiej przerwie Witam ponownie od jakiegoś czasu nie miałem aktywnego ACC ( było to spowodowane uszkodzonym sterownikiem ABS ). Wymieniłem dzisiaj uszkodzony sterownik na sprawny i z wielkim uśmiechem na twarzy chciałem sobie przypomnieć jak działa ACC . Ku mojemu zdziwieniu powstał kolejny problem...Sterownik ACC informuje -" błąd w sterowniku zestawu wskaźników" . Okazuje sie, że nie mogę nawiązać połączenia ze sterownikiem . Podczas skanowania błędów nie wyświetla żadnego w zestawie wskaźników...dopiero gdy chce przeprowadzić kodowanie , adaptacje itp wywala mi błąd o braku połączenia z Gateway...dodam że zegary działają bez zarzutu ...czeka mnie wymiana budzika ? |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-26, 21:49
|
|
|
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
|
|
|
|
|
|
|
|
webcomat
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.0
Skrzynia: automat
Zasilanie: ON
Imię: Adrian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2016-03-15, 16:02
|
|
|
Panowie, odświeżam temat. Nie miałem ostatnio czasu żeby pobawić się z licznikiem ale wczoraj go wyszarpałem i mam pytanie. Czy jest w ogóle opcja sprawdzenia samego licznika pod względem prawidłowego łączenia się z autem ale bez auta ? W skrócie mówiąc, czy jest ktoś kto byłby w stanie naprawić/sprawdzić sterownik w liczniku mając sam licznik ?
Prawdę mówiąc nie ruszałby go w ogóle bo nie wywala żadnego błędu po za tym, że przy skanowaniu w ogóle nie widzi zestawu wskaźników no i wszystko działa ale bardzo zależy mi na ACC, który nie działa właśnie przez licznik... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|