|
Autor |
Wiadomość |
pawel27
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Pawel
Jeżdzę: s8
|
Wysłany: 2016-07-14, 17:22 [D2 ALL
] zwarcie w instalacji radiowej
|
|
|
Panowie od kilku dni wku...wia mnie jeden problem i wkurza mnie mocno. Po całonocnym postoju przychodzę do auta i nie działa radio. Sprawdziłem bezpieczniki - spalony, założyłem nowy podłączam kostkę - i spalony. Ustaliłem, że zwiera coś do jest podpięte pod trzy kostki (zielona, żółat, niebieska) czyli jak mniemam do wzmacniacza. Jak założę świeży bezpiecznik, to podłaczenie samego prądu powoduje, że radio się załącza (bez głosu) ale jak tylko dotknę tymi trzema kostkami pali bezpiecznik.
Od czego dokładnie są te kostki? co mogło się wydarzyć i gdzie szukać przyczyny.
Gdzie znajduje się wzmacniacz?
Auto to audi s8 d2 prelift, 1998 rok - nagłośnienie BOSE
Proszę o pomoc
http://www.fotosik.pl/zdjecie/39364e77f5389e8f
zdjęcie przykładowe - chodzi o tą wtyczke 3 kolorową |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-14, 17:35
|
|
|
Odepnij kostke wzmaka i sprawdź jesli dalej to samo odepnij radio i sprawdź jak przy któryms razie ci to nie wypali bezpiecznika bedziesz wiedział ktory element zware ma. Może tez byc instalacja temu sprawdzaj |
|
|
|
|
|
|
|
pawel27
Użytkownik
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Pawel
Jeżdzę: s8
|
Wysłany: 2016-07-14, 18:15
|
|
|
A jak wypiac wtyczke ze wzmaka? Z jednej strony wiem jak ale z drugiej nie moge.
Wypiąłem wzmacniacz, a zwarcie dalej jest....ręce opadają
Jest jakiś schemat rozkładu instalacji przy wersji z Bose? |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-14, 19:27
|
|
|
No wypiołes wzmak zwara jest a wypinałes radio i wzmak? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|