|
Autor |
Wiadomość |
Danio
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2016-08-15, 20:22 [D2 99 4.2PB/LPG
] Tryb Awaryjny 3 błędy
|
|
|
Witam wszystkich, wczoraj moja skrzynka weszła w tryb awaryjny, na vagu wypluło takie błędy:
Skrzynia:
18169 Shift Lock Solenoid (N110)
17090 Transmision Range Sensor (F125)
ABS:
01119 Gear Recognition Signal
Dodam że dzień wcześniej przy mocniejszym ruszeniu wylało mi się 1/3 puszki coli zalewając pokrętło od ustawień kompa i webasta (puszka stała tuż przy klimatroniku i lewarku biegów) polało się troszkę też przy lewarku (problem pojawił się dzień później), wczoraj naprawiałem też oświetlenie przyczepki i wrzuciłem 2 razy wsteczny na samym zapłonie i w tym momencie awaria, czy ma ktoś jakieś pomysły ewentualnie jest ktoś po podobnych przejściach |
_________________ Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-08-16, 20:29
|
|
|
Błędy wskazują na wybierak, odkręć boczki, wyciągnij lewarek i gruntownie wyczyść |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-08-17, 04:47
|
|
|
danishow napisał/a: | Błędy wskazują na wybierak |
Dokłądnie
Danio napisał/a: | wylało mi się 1/3 puszki coli zalewając pokrętło od ustawień kompa i webasta (puszka stała tuż przy klimatroniku i lewarku biegów |
Cola jest to cholerstwo, wejdzie w połączenia elektryczne i zaklei tak, że nie będzie styku.
Kuzyn miał podobny przypadek w Golfie i zalał climatronic, tak zakleiło przyciski, że połowa funkcji nie działała. Rozebranie i wyczyszczenie wszystkiego pomogło jak ręką odjął. Na przyszłość już uważał. |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
Danio
Moje A8
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Jeżdzę: A8 D2 FL
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 195 Skąd: Długołęka/Wrocław
|
Wysłany: 2016-09-01, 07:40
|
|
|
Problem rozwiązany, naprawa skrzyni kosztowała mnie 50 groszy, BEZPIECZNIK (urwał nać!!!) od wstecznego światła się przepalił a jest on także od ograncznika prędkości (brak ograncznika = tryb awaryjny), przy czyszczeniu styków w lampie przyczepy źle osadzilem blaszkę od żarówki na wstecznym zrobiło się zwarcie i stąd cała awaria
Po wymianie bezpiecznika zero błędów, wszystko w normie, a co do coli to naszczescie nic nie zalało w lewarku.
Dzięki koledzy za chęć pomocy. |
_________________ Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|