Wysłany: 2016-10-20, 18:49 [D2 98 4.2PB/LPG
] Nie wysuwa się kierownica
Witam
mam taki problem od wczoraj nie wysuwa mi się kierowca tył/przód a góra/dół działa
przyjechałem wczoraj z pracy elegancko mi się wszystko zasunęło w stronę zegarów
ale jak za chwile wyjeżdżałem to już coś nie tak bo sama góra/dół poszło a tył przód już nie
dojechałem na miejsce zgasiłem auto i przychodzę za chwile i już sie wszystko ładnie wysunęło
jak wróciłem do domu to dalej to samo jak sie wsunęła w stronę zegarów tak koniec tylko góra dół działa
zacząłem rozkręcać cały dół pod kierownica i wszystkie kostki podpięte,
potem rozebrałem sam przełącznik z jojstikiem przy kierownicy sprawdziłem styki wszędzie prąd dochodzi i teraz zgłupiałem bo raczej sterownik nie padł bo nic by z kiera nie można było zrobić...
ktoś ma jakieś pomysły ?
Wykrzykniki w tytule tematu są zbędne.
krzychu22.p1i
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: ZF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: sporadycznie Pomógł: 127 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 3149 Skąd: Oderwany od rzeczywistości
Wysłany: 2016-10-20, 19:33
Zapewne masz "komfortowe" wsiadanie i wysiadanie. Włącza się to tym malutkim przyciskiem obok regulacji położenie kierownicy. Ustawienie pozycji położenia wyjściowego (do jazdy) jest zapisywane w module pod fotelem kierowcy. Może warto kostki poruszać pod fotelem.
A zaglądałeś w bezpieczniki? Może coś tam sporadycznie nie łączy.
krzychu22.p1i, tak mam tą funkcje, i nigdy nie było z tym problemów
ale co do bezpieczników to spaliłem dwa razy ten bezpiecznik od sterowania kiera jak sprawdzałem ten jojstik do sterowania wiec tam raczej na pewno wszystko łączy
ale pod fotel nie zaglądałem nawet nie wiem która kostka idzie do modułu i gdzie on dokładnie się znajduje ale tez w 100% nie jestem pewien tego jojstika bo jak go sprawdzałem to na wszystkich blaszkach w nim był prąd ale jak go podłączam i się bawię góra dół to lampki w kabinie przygasają a jak próbuje tył przód to nic nie przygasa dziwne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum