|
Autor |
Wiadomość |
HiszPan69
Użytkownik
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2016-12-23, 19:08 [D2 95 4.2PB/LPG
] Wyciek oleju :(
|
|
|
Witam, mam problem, olej wyciekajacy na katalizator, czytalalem podobne tematy, zazwyczaj to simmering torsena, bylem dzis u mechanika, olej leci dokladnie za katalizatorem, patrzac od przodu auta tak jak by z walu, fotek niestety nie posiadam. Mechanik stwierdzil, ze zeby problem rozwiazac trzeba wyjac skrzynie z samochodu, rozpolowic i wymienic, z tego co czytalem na temat tego simmeringa, mozna go wymienic od dolu, zdejmujac wydech, wal, prawda? Nie wiem czy chce mnie naciagnac na niepotrzebne wydatki czy co :p prosze was o pomoc, z gory wszystkim dziekuje, pozdrawiam autko to d2 4.2 q 1995 |
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Skrzynia: 6b
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-12-23, 20:34
|
|
|
Jeżeli cieknie z tego samego miejsca co TU to jak widzisz na zdjęciach nie trzeba targać skrzyni z auta. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
|
|
HiszPan69
Użytkownik
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Mateusz
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2016-12-23, 22:25
|
|
|
Hmm, ciezko stwierdzic, ale wydaje mi sie, ze jeszcze blizej walu mi kapie ogladalem to z wydechem, ale mechanik twierdzil, ze skrzynie trzeba zrzucic. Najgorsze jest to, ze nie ma mnie w kraju, tak bym na spokojnie u kolegi na kanale posprawdzal, a nawet sie zabral do naprawy. |
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Skrzynia: 6b
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-12-23, 22:34
|
|
|
Jak z samego wyjścia na wał napędowy, to może być jeszcze prościej. Zrzucasz wydech, odkręcasz wał. 1 śruba i flanszę wału masz wyjętą i wymieniasz simmering. Ale jak sam nie wiesz skąd Ci cieknie to my Ci nie wywróżymy. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|