|
Autor |
Wiadomość |
Chris
Moje A8
Rocznik: 1994
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2017-06-04, 17:22 [D2 preFL ALL
] Podgrzewana tylna kanapa nie działa
|
|
|
Kolejny problem w moim aucie to niedziałające podgrzewanie tylnej kanapy - lewa i prawa strona, siedzisko i oparcie.
Nie wiem już co sprawdzić, bo, co śmieszne, nigdzie nie ma opisu bezpiecznika do pogrzewania tylnej kanapy, ale i tak profilaktycznie sprawdziłem wszystkie.
Prąd do kostki kanapy (do tej w ciemnym kolorze) i do przełączników też dochodzi, ale nie wiem, jak sprawdzić, czy wychodzi z przełączników (chociaż trochę dla mnie mało prawdopodobne, aby zepsuły się oba).
Z tego, co widzę, to układ jest prosty jak budowa cepa, ale nie wiem, co dalej mogę zdiagnozować. Pozostaje sprawdzenie, czy maty się nie spaliły, ale również mało prawdopodobne, aby wszystkie poszły.
Ktoś z tym walczył?
Nadmienię, że właśnie podmieniłem włącznik na ten od siedzeń przednich i też nie grzeje, więc to też nie przełączniki. |
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek12
Rocznik: 1995
Skrzynia: Tiptronic 4B
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2023-12-17, 07:44
|
|
|
Cześć kolego, troche minęło 😅 ale podpinam się do tematu z tym samym problemem u siebie
Uporałeś się z niegrzaniem tylnej kanapy? Pamiętasz co tam było nie tak? |
_________________ A4 B5 1.8T - nadal żyje
A6 C5 2.8Q - R.I.P. hehe
A8 D2 4.2Q - Druga Żona i oczko w głowie |
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2023-12-17, 10:19
|
|
|
Zobacz czy bezpiecznik cały - nr 3 z obrazka, skrzynka bezpieczników w bagażniku nad akumulatorem.
https://www.mediafire.com...587nik.png/file
No i podstawowa sprawa, podgrzewanie tylnej kanapy działa tylko jak się na niej siedzi. W siedzisku są fizyczne przełączniki rozłączające grzanie bez nacisku tyłka, oddzielnie dla lewej i prawej strony. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
Krzysiek12
Skrzynia: Tiptronic 4B
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2023-12-18, 13:36
|
|
|
Wszystko jasne
Włączniki w kanapie nie reagowały, prawdopodobnie styki do czyszczenia albo szukanie używek.
W kazdym razie, próbując je ominąć (drucik i chwilowe zmostkowanie dwóch końców wtyczek od włącznika) kanapa zaczęła grzać.
Prawdę mówiąc nie miałem pojęcia o owych przełącznikach w kanapie, także wielkie dzięki za pomoc |
_________________ A4 B5 1.8T - nadal żyje
A6 C5 2.8Q - R.I.P. hehe
A8 D2 4.2Q - Druga Żona i oczko w głowie |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|