Wysłany: 2017-06-15, 21:10 [A6 C5] przedlift wymiana soczewek na Bixenon.
Czy ktoś na forum byłby w stanie zaprojektować adapter do montażu soczewki bixenon z Audi A4 B8 lift. do A6 C5 przedlift na obłyśnik H1. Otwory do przykręcenia soczewki są różnego rozstawu. Najlepszy byłby na blasze cięte laserem.
Właśnie będę tworzył prototyp z tektury. Bo ori xenon w C5 ma fabryczny adapter dolnego mocowania soczewki. Więc pod H1 będzie trzeba zrobić. Wiem że istnieje adapter do ww soczewki do A4 B6. Adapter nie może przysłaniać soczewki ani blokować przesłony. Miałem próbować na retrofitowe blaszki montować ale wątpię że dobrze wycentruje soczewkę. Zależy mi na równym położeniu odbłyśnika od długich i soczewki bix. Otwór w osłonie soczewki wymaga powiekszenia na na 68mm.
[ Dodano: 2017-07-02, 13:33 ]
Odświeżam temat gdyż dokonałem wymiany soczewki na bixenon.
Wpadła soczewka z A4 B8 lift. Żeby wszystko dobrze świeciło powiekszyłem otwór na soczewkę z 54mm do 67mm użyłem do tego frezu do metalu. Montaż soczewki przy użyciu adapterów z hidretrofit.pl. Najtrudniej jest wypoziomować soczewkę. Całość przeróbki pochłonęła 22 h.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum