|
Autor |
Wiadomość |
Monika [Usunięty]
|
Wysłany: 2017-07-29, 02:13 [A8 D2 4.2 00r] nawiew na zapłonie daje na 3/4 mocy non stop
|
|
|
Witam,
proszę o pomoc jak ogarnąć pewny problem ponieważ po przekręceniu stacyjki A8 D2 FL 4.2 V8 mimo wyłączonego klimatronika nawiew daje powietrze na 3/4 swojej mocy i nie można go w żadnej sposób wyłączyć. Gdy włączę klimatronik i dam na max. nawiew minimalnie się zwiększy ale nigdy nie mniej jak 3/4 mocy.
Na VCDSie pokazuje błąd 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71).
Stawiam że trzeba wymienić silniczek V71 lub klimatronik ? Ktoś coś poradzi ?
Jak to ogarnąć jest ktoś w stanie mi pomóc ? |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2017-07-29, 05:33
|
|
|
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
|
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2017-07-29, 08:49
|
|
|
Nie sądzę, żeby to V71 był przyczyną Twojego problemu, ale że łatwo go wymienić, to możesz od tego zacząć (możesz go zamienić miejscami z jednym z silniczków z konsoli środkowej, jak nie masz innego na zapas). W tym temacie masz ładnie rozpisane/rozrysowane położenie wszystkich silniczków: http://www.a8team.pl/d2-p...ce-vt19582.htm.
Za prędkość nawiewu odpowiada zespół rezystor dmuchawy - panel climatronik. Rezystor (jeżyk) znajduje się w obudowie wentylatora, pod klapką, którą steruje V71. Trochę rozbierania jest, ale bez tragedii, żeby go wymienić. Jak to nić nie da to pozostaje podmiana samego panelu. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|