|
Autor |
Wiadomość |
jacek66
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronick
Zasilanie: PB+LPG
Imię: jacek
Jeżdzę: a8 d3
Wiek: 58 Dołączył: 01 Paź 2017 Posty: 32 Skąd: tomaszów maz
|
Wysłany: 2017-11-11, 23:41 [D3 02 3.7MPI/LPG
] Podświetlenie przycisków podsufitki
|
|
|
Witam koledzy jako że jestem tu nowy może nie dokońca ogarniam tej d3 a mianowicie zgasło mi podświetlenie przycisków w podsufitce światło działa normalnie po otwarciu drzwi czy otwieraniu z pilota tylko brak podświetlenie tych przycisków i małych diód w lusterku wstecznym wewnętrznym nie wiem czy coś po pstrykałem czy może jak parę dni temu rozładował mi się akumulator bo na fisie wyskoczyła ikona akumulatora proszę o radę
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie z regulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty |
Interpunkcji też trzeba używać ! |
|
|
|
|
|
|
|
Jurek22
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Jurek
Jeżdzę: Audi A8 D3 ASB LONG Polift
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Lis 2017 Posty: 99 Skąd: Łódzkie
|
Wysłany: 2017-11-12, 09:46
|
|
|
Sprawdź w ustawieniach na MMI czy nie włączył się tryb autostrada |
_________________ Najpierw 80 B4, pózniej A4 B5, następnie A6 C5 i w końcu A8 D3
|
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Jurek22
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Imię: Jurek
Jeżdzę: Audi A8 D3 ASB LONG Polift
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 01 Lis 2017 Posty: 99 Skąd: Łódzkie
|
Wysłany: 2017-11-12, 10:05
|
|
|
No to jeśli tak to zaczął bym sprawdzanie od bezpieczników |
_________________ Najpierw 80 B4, pózniej A4 B5, następnie A6 C5 i w końcu A8 D3
|
|
|
|
|
|
|
|
jacek66
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronick
Zasilanie: PB+LPG
Imię: jacek
Jeżdzę: a8 d3
Wiek: 58 Dołączył: 01 Paź 2017 Posty: 32 Skąd: tomaszów maz
|
Wysłany: 2017-11-16, 19:27
|
|
|
Witam koledzy dzisiaj miałem wolne więc zabrałem się za te nieszczęsne podświetlenie tych przycisków, zacząłem od sprawdzenia bezpieczników tak jak podpowiadaliście, na pierwszy rzut poszły bezpieczniki z prawej strony(strona pasażera)jak się okazało był przepalony bezpiecznik 20A nr 37 po wymianie wszystko zaczęło hulać jak powinno I teraz naszła myśl a zarazem trochę niepokoi czy naprawa będzie skuteczna w 100% bo ten bezpiecznik nr 37 jak się doczytałem to zabezpieczenie tylnej zapalniczki i teraz nie wiem ,jak kupowałem samochód to w tylnej zapalniczce ,zapalniczka była wciśnięta tak w gniazdo ,że nie mogłem jej wyjąć musiałem zdemontować całe gniazdo prądu w gnieździe nie było sprawdzałem miernikiem i tak mnie się wydaje ,że właśnie wtedy przestało działać podświetlenie tylko wcześniej to podświetlenie świeciło tak bardzo delikatnie jak by było ściemnione ,a teraz po wymianie tego bezpiecznika świeci wyraźnie jasno i teraz moje pytanie czy ta uszkodzona zapalniczka , która pracowała na zwarciu i dawała do obwodu podświetlenia dodatkową masę czy niewielkie napięcie tak ,żeby podświetlało delikatnie przyciski .Sprawdził bym to jaszcze raz tylko pozbyłem się tej uszkodzonej zapalniczki ,może ktoś to spróbuje rozkminić |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|