Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Konrad
Jeżdzę: S8 D2
Wiek: 43 Dołączył: 10 Paź 2016 Posty: 76 Skąd: Bystrzyca Górna
Wysłany: 2018-01-24, 13:38 [S8 D2 02 LPG] Wymiana uszczelniacza pół osi ASB
Witam, posiadam S8 D2 2002r. Lift i ostatnio uszczelniałem sobie skrzynie. Konkretnie uszczelniacz wału na torsenie + prawy uszczelniacz pół osi. I już miałem się zabierać za lewą półośkę a tu cong, poczytałem trochę i okazuje się że z lewa nie takie hop siup. Podobno po wyciągnięciu lewej długiej półośki olej przekładniowy z dyfra przeleje się do ASB itp. Pomyślałem że z racji braku korka spustowego odessam olej z dyfra wysysarką do oleju. Ale czy są tam jeszcze jakieś cuda, czy po wyciągnięciu długiej półośki nic tak się nie rozsypie. Jak się do tego zabrać ????
Dodam że uszczelniłem już troch skrzyń ale w 8-semce jeszcze nigdy i stąd moje takie pytanie co by sobie biedy nie narobić.
Sam się będę za to zabierał bo też już puszcza ale przy okazji planuje wymienić olej w skrzyni to i tak będzie spuszczony. Jak już wymienisz to opisz jak to przebiegło bo sam jestem ciekaw czy oleje się wymieszają ale moim zdaniem nie powinny się wymieszać przy wymianie samego uszczelniacza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum