|
Autor |
Wiadomość |
bolciu
Moje A8
Rocznik: 2001
Silnik cm3: 3300
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Bolek
Jeżdzę: A8 D2
|
Wysłany: 2018-10-27, 12:13 [D2 01 3.3TDI
] Uślizg czy problem z konwerterem ? Film
|
|
|
Film pod postem
Skrzynia 3kkm po dużym remoncie w warsztacie, od jakiegoś czasu pojawia się takie coś jak na filmie - obroty falują ale tylko w okolicy tych 1-1.2 obr/min . Jak panowie myślicie, w czym problem ? Zanim pojadę do warsztatu na ocenę sytuacji chciałbym poznać Waszą opinię, żeby mi ciemnoty nie nawciskali Remont pochłonął kupe kasy więc średnio mi się uśmiecha znowu coś wykładać
Tutaj film na YT pokazujący problem |
|
|
|
|
|
|
|
CINEK
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip.F1 GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 70 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Paź 2012 Posty: 4014 Skąd: Konstantynów Łódzki
|
Wysłany: 2018-10-28, 10:39
|
|
|
Wygląda na konwerter. Podłącz kompa i zrób logi dynamiczne w skrzyni sprawdzajac obroty silnika i skrzyni. Powinny byc praktycznie takie same.
Zobacz tez czy zadnych bledow nie ma w silniku i skrzyni.
Dzialo sie tak przed regeneracja skrzyni? Jesli to nie tajemnica, to ile ów regeneracja kosztowała? Dla jednych 3-4tys to sporo dla innych 7-8tys to nkrmalna kwota. Ale jesli zrobione jest 3KKm to na gwarancji muszą to ogarnąc. |
_________________ to nie jest zwykły napęd...to
|
|
|
|
|
|
|
|
bolciu
Moje A8
|
Wysłany: 2018-10-28, 12:22
|
|
|
Żadna tajemnica - 7390zł dokładnie reszty nie liczę. Przed remontem też udało mi się kiedyś coś podobnego zaobserwować ale przy wyższych obrotach, ale od tamtego czasu wymieniłem silnik no i ten remont skrzyni więc trudno tu cokolwiek wnioskować. Błędów żadnych nie ma. Napisałem info z załączonym filmem do warsztatu więc pewnie jutro oddzwonią i zaproszą na wizytę także czekam. |
|
|
|
|
mlody91
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tip
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: S8 manual & W12 D2
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 04 Paź 2011 Posty: 202 Skąd: LBN
|
Wysłany: 2019-01-18, 02:49
|
|
|
bolciu napisał/a: | Żadna tajemnica - 7390zł dokładnie reszty nie liczę. Przed remontem też udało mi się kiedyś coś podobnego zaobserwować ale przy wyższych obrotach, ale od tamtego czasu wymieniłem silnik no i ten remont skrzyni więc trudno tu cokolwiek wnioskować. Błędów żadnych nie ma. Napisałem info z załączonym filmem do warsztatu więc pewnie jutro oddzwonią i zaproszą na wizytę także czekam. |
Kolego udało Ci się ustalić co to? Mam bardzo podobne objawy... |
_________________ Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił... |
|
|
|
|
|
|
|
bolciu
Moje A8
|
Wysłany: 2019-02-07, 14:30
|
|
|
Jestem już po wymianie konwertera - na gwarancji. Teraz jest tak - FILM PO WYMIANIE
Aż się przyjemnie jedzie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|