Niedawno zakupiłem swoja A8 i powoli doprowadzam ją do ładu. Podczas czyszczenia elektrozaworów LPG i wymiany filtrów zauważyłem że jeden z nich jest zamontowany odwrotnie. Gaz wchodzi do OUT a wychodzi z IN do reduktora. Reduktor to KME Twin R2 więc oba powinny chyba być w tym samym kierunku? Może ktoś potwierdzić? Ma to jakieś większe znaczenie?
marekp750, dzięki za informacje. W takim razie spróbuje to przełożyć tak aby było prawidłowo. Szczerze to podczas wymiany filtrów nie zauważyłem aby w środku był jakiś magnes.
Natomiast nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz. Tam są dwa doprowadzenia do parownika. Podczas pracy na LPG lewe przyłącze jest bardzo gorące a prawe czuć jakby było zimne. Jak zgaszę silnik to po chwili oba przyłącza są gorące. Pytanie czy to normalny objaw czy reduktor coś niedomaga? Z tego co wiem ma on 2 lata i przejechane ok 40 000 km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum