Rocznik: 2011
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: D4 Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 21 Wrz 2013 Posty: 39 Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2019-02-18, 18:40 [D4 11 4.2TDI
] A8 D4 DRL nie działa prawidłowo
Witam
Mam problem ze światłami DRL drogowymi w trybie Auto
Problem polega na tym, że jak swieci słońce raz zapalają się swiatła drogowe raz gasną i zapalają się mijania. Błędów w VCDS brak.
Sprawdzałem w 09 Cent. elek. w kodowania jest wszysko dobrze ustawione
Przy 85 maja się zapalać .
W 08 blokach pomiarowych w 22 jest pokazana czułość czujnika.
Wartości się zmieniają z 0-1250 czyli niby działa.
Laptop wzięty i sprawdzałem podczas jazdy to jak było 100< zapalały się DRL i nawet jak było około 120-150 potrafiły przełączyć na mijania. Potem długo na mijania i znów włączyły się DRL.
Dziwne bo czujnik pokazuje wartości czyli niby działa ale czemu nie włącza DRL?
Sprawdzałem czujnik mam ten 8K0955559 z drugim.
Postawiłem dwie audi obok siebie i
najpierw u mnie w 08 Blokach 22 wartość 17
w drugim w 08 Blokach 22 wartość 54
Rożnica około 17
Czy myślicie zmienić ten czujnik na drugi? Kupic drugi? To może być wina czujnika zle pokazuje czy zle ustawiony?
Szyba była wymieniana z tego co widziałem ale auto mam msc dopiero i teraz zauważyłem jak wyszło słonce ze tak słabo DRL działa.
Mieliście podobny przypadek?
[ Dodano: 2019-02-22, 19:37 ]
Już sprawdzałem sensor swiateł i wygląda ze jest dobrze zamontowany. Na vcds tez wartości się zmieniają czyli też jest ok.
Tak się zastanawiam ,że jednak może kodowanie jest nieprawidłowe
Ja mam full led z przodu
Możecie podesłać jakie u was jest kodowanie w DRL 8K0955559 JA mam 025523
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum