|
Autor |
Wiadomość |
kamilzhp
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Kamil
Jeżdzę: Audi A8 D2
|
Wysłany: 2021-04-21, 12:13 [D2 99 4.2PB
] Problem, skrzynia, nagły tryb awaryjny
|
|
|
Witam, mam problem który dotyczy skrzyni biegów. Otóż samochód jeździł normalnie, ze skrzynią nic się nie działo aż pewnego razu wróciłem pod dom, zostawiłen auto na 4 dni, po 4 dniach wchodzę do auta, przekręcam zapłon a tam tryb awaryjny skrzyni. Żadnych oznak nie było, samochód normalnie dojechał pod dom a po 4 dniach kiedy chciałem odpalić to nawet nie zdążyłem ruszyć bo od razu już na zapłonie pojawił się tryb awaryjny. Jest jeden błąd w VCDS:
18155 - Transmission Solenoid Power Relay: Open or Short to Ground
P1747 - 35-00 - -
Ktoś miał taki problem? Gdzie szukać przyczyny? Oglądałem już komputer na podszybiu, okablowanie wygląda git, wody nie ma, pod samochodem odpinałem kostki skrzyni i czyściłem i dalej nic. |
|
|
|
|
|
|
|
G0_Baton
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Szymon
Jeżdzę: S8 D2 4.2 360KM
|
Wysłany: 2023-03-23, 20:12
|
|
|
Witam. Ja niestety od roku mam ten problem.... Myślę że sterownik skrzyni bo jak miałem go na stole to mial kontakt z wodą i nadpalone ścieżki. Wszystko wyczyściłem i polutowalem ale nie zabezpieczyłem... to był mój błąd bo właśnie znowu padł.
Czy u Ciebie też był sterownik czy dalej nie znasz rozwiązania? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|