|
Autor |
Wiadomość |
Czajuszka
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8D2
|
Wysłany: 2021-11-21, 15:42 [D2 ALL
] Bremslicht-przekaźnik
|
|
|
Witam, od początku zakupu auta FIS pokazuje błąd Bremslicht, jak sie domyślam chodzi o żarówki świateł stopu. Wszystkie żarówki wymieniłem na nowe o odpowiedniej mocy, nic nie pomogło, wszystkie styki w oprawkach wyczyszczone i odtłuszczone. Postanowiłem zajrzeć do przekaźnika pod nogami pasażera i ujrzałem na przekaźniku opis, że obsługuje jedynie dwa światła stopu, ja mam 3. Wnętrze przekaźnika wygląda jak nowe, nie widać żadnych uszkodzeń ani zimnych lutów. Czy ta usterka może też leżeć w tym, że zamiast zwykłych świateł są założone xenony? Czy szukać drugiego przekaźnika na 3 światła stopu? Odpięcie 3 światła stopu nic nie pomaga. Załączam zdjęcie przekaźnika.
przekaznik.jpg
|
|
Plik ściągnięto 5 raz(y) 73,28 KB |
|
|
|
|
|
|
|
|
gtfan
Moje A8
Rocznik: 1995
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: 6b
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Paweł
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 111 razy Dołączył: 10 Gru 2010 Posty: 1296 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2021-11-21, 18:10
|
|
|
Bremslicht nie gaśnie po wciśnięciu hamulca? Możesz jeszcze sprawdzić (rozebrać i wyczyścić) przełącznik przy pedale. Czteropinowy ma 2 obwody. Jeden się rozwiera po wciśnięciu hamulca a drugi zwiera. |
_________________ Four rings to rule them all |
|
|
|
|
|
|
|
Czajuszka
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8D2
|
Wysłany: 2021-11-21, 18:32
|
|
|
Komunikat ciągle widnieje, spróbuję się dobrać jutro do tych styków. Mi już brakuje pomysłów co może być nie tak z tym obwodem.
[ Dodano: 2021-11-22, 10:08 ]
gtfan napisał/a: | Bremslicht nie gaśnie po wciśnięciu hamulca? Możesz jeszcze sprawdzić (rozebrać i wyczyścić) przełącznik przy pedale. Czteropinowy ma 2 obwody. Jeden się rozwiera po wciśnięciu hamulca a drugi zwiera. |
Dokopałem się do przełącznika przy pedale i u mnie znajduje się jedynie dwupinowy styk. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|