Wysłany: 2022-01-09, 20:17 [D3 02 4.2MPI/LPG
] Problem z wspomaganiem 4.2 BFM
Witam. Mam pytanie. Mam auto audi a8 d3 2003r. kod silnika BFM. Stopniowo naprawiam sobie auto bo było do zrobienia kilka rzeczy po zakupie o czym wiedziałem. W tej chwili w sterowniku silnika nie ma żadnych błędów. Mam problem ze wspomaganiem kierownicy. Działa tak jakby na 60% cały czas. Na wyższych i niższych obrotach jak i prędkościach tak samo.... Czytałem sporo na temat układu servotronic... I stąd moje pytanie tutaj od czego zacząć poszukiawania?? Pompa pracuje cicho. Czy można jakoś sprawdzić kodowanie servotronica VCDS i w której grupie można szukać ewentualnych błędów w układzie wspomagania?? Dziękuję z góry za wszystkie wskazówki....
Dziś sprawdziłem błędy i w centralnym zespole elektrycznym II jest błąd 01797 - zawór ciśnieniowy hydraulicznego układu wspomagania kierownicy (N315) 009 Przerwa /zwarcie z masą sporadyczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum