|
Autor |
Wiadomość |
Pepek
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Przemek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 13 razy Dołączył: 29 Maj 2016 Posty: 537 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 2024-12-16, 22:51 [D2 preFL ALL
] Uruchomienie panelu klimatronika na krótko
|
|
|
Koledzy pytanie jak w temacie. Nazbierało mi się ich trochę, wiem że część to są jakieś hybrydy, część popalona i chciałbym to w końcu zweryfikować, ale niezbyt mi się uśmiecha ich podmienianie w samochodzie. Czy ktoś próbował je odpalać na stole i w nie wchodził VCDS? Nie chcę wyważać otwartych drzwi |
_________________ Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 364 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2024-12-24, 10:08
|
|
|
A co chcesz dokładnie sprawdzić? Bo jeśli chcesz kompletnie sprawdzić czy wszystko bangla, to przecież będziesz musiał podpiąć silniczki jakieś które będą imitowały klapy, żeby móc sprawdzić zarówno samo sterowanie (czyli czy np. tranzystory od sterowania silniczkami nie są uwalone) jak i obwody od sprawdzania położenia klapy (czyli od razu sprawdzenie obwodów pomiarowych). Wg mnie odpalanie tego na stole dla samego sprawdzenia panelu bez podłączania reszty osprzętu mija się z celem bo nie przetestujesz wszystkiego. Ja np. jeżdżę już od miesiąca bez dolnej połowy deski rozdzielczej i bez tunelu bo grzebię w kablach i ogarniam temat telefonu. Tym sposobem w zeszłą sobotę podjechałem do gościa po moduł telefonu, na miejscu wrzuciłem pod nogi kierowcy, podpiąłem i od razu przetestowałem wszystko. Zajęło mi to jakie 20 minut wliczając w to sprawdzanie vcds-em oraz wyknanie kilku połączeń telefonicznych.
Ogólnie da się każdy element sprawdzic na stole, pytanie na ile dokładnie chcesz sprawdzić. Będziesz musiał komunikację podpiąć "w pająku" do interfejsu i powinno zagadać. |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|