|
Autor |
Wiadomość |
Ara$
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic FUM
Zasilanie: PB+LPG
Imię: ?
Jeżdzę: A8L D2 AUW
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 444 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-05-09, 08:57 [D2 ALL
] ETKA czy działa prawidłowo
|
|
|
Czy u Was tez tak jest że po wpisaniu VIN w ETKA wyskakuje Wam taka tabela, czy od razu pojawiają sie dane konretnie tylko Waszego samochodu.
U mnie nie dość że pojawia sie ta tabela, to jedyne co w niej się zgadza to "numer handlowy" - 4D2GFZ, nie zgadza się ani oznaczenie silnika - AVP ani skrzyni - FBG. |
|
|
|
|
|
daro72
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronik CML
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-05-09, 11:04
|
|
|
Ponieważ kiedyś ETKA komunikowała się z serwerem i sprawdzić mogłeś nawet wyposażenie auta. Teraz trzeba do modelu wybrać jeszcze skrzynię w jaką jest auto wyposażone. O wyposażeniu dodatkowym auta możesz zapomnieć. |
_________________ Dążenie do doskonałości.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ara$
Moje A8
|
Wysłany: 2011-05-09, 15:59
|
|
|
daro72 napisał/a: | Teraz trzeba do modelu wybrać jeszcze skrzynię w jaką jest auto wyposażone |
Problem w tym że po wpisaniu numeru VIN w tym oknie które widac nie jest wymieniona taka skrzynia jak moja ani nie ma takiego kodu silnika. Także żebym nawet chciał to nie bardzo mam jak sam sobie dopasować. |
|
|
daro72
Moje A8
Rocznik: 1994
Skrzynia: Tiptronik CML
Imię: Darek
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 954 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-05-09, 16:15
|
|
|
Puść mi na PW swój win to zobaczę czy u mnie takie same jaja wyjdą. Tylko dla świętego spokoju podaj kod silnika i skrzyni. Spróbuję sprawdzić jak co to ci odpowiem co i jak. Bo jak sprawdzam swoje autko to tylko kod skrzyni muszę wpisać. Kiedyś to nawet wyposażenie aut w grupie aut sprawdzałem znajomym a teraz to kicha. Jest ponoć jakaś wersja ETKI ale trzeba coś tam zapłacić i jeszcze coś zrobić. Ja dałem sobie spokój dla mnie wystarczy to co mam. Meczy mnie tylko, że nie mogę zainstalować serwisówki (ELSY) u siebie na kompie. Na razie jeszcze nikt tego nie rozkmił na na Vistę. |
_________________ Dążenie do doskonałości.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ara$
Moje A8
|
Wysłany: 2011-05-09, 16:49
|
|
|
daro72 napisał/a: | Puść mi na PW |
Poszło.
[ Dodano: 2011-05-10, 07:58 ]
Czy ktoś z forum może mi jeszcze sprawdzić w swojej ETCE co wyskoczy po wpisaniu mojego numeru VIN. Kolega daro72 sprawdzil mi w Swojej i pojawia się to samo co u mnie. Chciałbym wiedziec czy mam szukac innej ETKI czy po prostu juz tak u mnie będzie.
VIN wyśle na PW. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|