Wysłany: 2011-06-04, 17:30 [D2 99 4.2PB/LPG
] Problem z odpalaniem silnika
Witam wszystkich Jestem nowym użytkownikiem forum szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem nic na ten temat problem mianowicie jest taki gdy przekręcę zapłon kontrolki się zapalają lecz zapala się kontrolka silnika i skrzynia włącza tryb awaryjny duże cyferki podświetlone na czerwono nie da się odpalić autka ale po kilku przekręceniach zapłonem zaskakuje i można odpalić i jezdzi normalnie jak się go wyłączy to zaś chce odpalić problem zaś powraca tak jak by nie było komunikacji ze silnikiem dodam ze sprawdzałem pod komputerem i jest tylko błąd uszkodzony sterownik pamięci (rom) ale ten błąd był od samego początku i w niczym nie przeszkadzało nie wiem już gdzie szukać i co robić może ktoś miał już taki problem proszę o pomoc
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: michał
Jeżdzę: audi a8
Wysłany: 2011-06-09, 09:19
no ja mam w swojej to samo.. tylko dzieje mi sie tak jak jest troszke zimniej lub wilgotno to przekrecam zapłon tryb awaryjny skrzyni biegów jest i pompa paliwa nie chodzi ale kreci silnikiem normalnie ... tez nie wiem o co chodz... jak rozłacze akumulator i podepne problem znika....
Kolego dzisiaj odebrałem samochod u mnie wykazalo ze pamiec rom sie uszkodzila musial bys podpiac kompa i sprawdzic ja musialem wymienic caly komputer bo sie juz konczyl ale od silnika wiec niech ci ktos to jak najszybcie sprawdzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum