|
Autor |
Wiadomość |
salaj11
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Marcin
Jeżdzę: -<< A8 D2 >>-
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 147 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2011-06-09, 11:29 [D2 ALL
] Problem z oświetleniem, alarmem
|
|
|
Witam, mam problem z oświetleniem w nogach i drzwiach jak otwieram dzrwi od kierowcy to na fisie pokazuje że są otwarte wszystkie, jak lew to pokazuje otwarte przednie prawe i tylnie oba, alarm jest fabryczny i sam sie załącza po uzbrojenie. Nie działa otwieranie samochodu z guzika na drzwiach natomiast zamyka.
A stało się to po montażu CB jak wyjmowałem tą lampkę w nogach i zwatowały się kabelki poszły iskierki i dupa blada.
Wymieniłem przepalony bezpiecznik na niebieskiej listwie i dupa brak błędów czyżby to
moduł komfortu - gdzie on się znajduje???????????
proszę o podpowiedz |
|
|
|
|
|
Klimass1
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 4HP-24
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian/Dawid
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 4 razy Wiek: 51 Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 387 Skąd: Syców
|
Wysłany: 2011-06-11, 22:25
|
|
|
moduł komfortu znajduję się chyba po lewej stronie jak zdejmiesz pod kierownicą ten plastik cały (ten z kieszenią dużą po lewej stronie) ale głowy sobie uciąć nie dam , niech ktoś mnie sprostuję jeśli źle mówię |
_________________ Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków? |
|
|
|
|
|
|
|
Gabriel
Moje A8
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Rafał
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 16 razy Wiek: 43 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 565 Skąd: śląskie/Rybnik
|
Wysłany: 2011-06-23, 19:29
|
|
|
Witam.
Koledzy mam taki problem z alarmem że jak ktoś zagląda przez szybę do auta, to się załącza. Jeżeli jest mocna ulewa i wali po aucie jak z wiadra to także się załącza. Czytałem gdzieś o możliwości obniżenia czujności czujników, ale nigdzie nie wyczytałem jak to zrobić.
Po zvagowaniu pokazuje tylko który czujnik załączył alarm. Nie jest to ten sam zawsze.
Poradzcie jak zmniejszyć czułość jeżeli jest taka możliwość. A może tu chodzi o coś innego, więc wszystkie sugestie mile widziane. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|