Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D2 ALL ] Nie działa podświetlenie tablicy ciągle pali bez  
Autor Wiadomość
globi
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-30, 19:45   [D2 ALL ] Nie działa podświetlenie tablicy ciągle pali bez

Witam mam taki problem jak w tytule a dokładnie po włożeniu nowego bezpiecznika (rot nr 3)czasem działa 2 minuty a czasem od razu go pali oczywiście przez tą chwilę działa całe podświetlenie tablicy przyrządów oraz podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem już żarówki od podświetlenia rejestracji oraz żarówkę podświetlenia schowka. W schowku sprawdziłem przewody bo wyczytałem że to jest częstym problemem ale u mnie wszystko jest ok. Sprawdziłem przewody w klapie i również nic tam nie było typu załamane kable itp. Licznik również sprawdzałem i z nim jest wszystko ok dodam że pali bezpiecznik nawet jak nie ma licznika także w nim raczej nie ma problemu. Nie wiem czy to jest wina tego iż jakieś miesiąc temu uruchomiłem kilme i od tamtej pory samochód jeździ ciągle na niej a wczoraj jak wracałem po dłuższej trasie na zakręcie na nogi wylało mi się z jakieś 1,5 litra wody i również przestał działać wentylator klimy. Oczywiście po rozebraniu boczków okazało się że odpływy były zapchane no i przy okazji zeszło jeszcze jakieś 0,5 litra wody. Jak już miałem to rozebrane to sprawdziłem czy nie zamokło tam coś ale jak na taką ilość wody było tam sucho. W desperacji odpinałem również lampy przednie ale nie ma żadnej różnicy. Oddałem samochód do elektryka ale niestety stwierdził tylko że jest duża upływność na ponad 20 A a bezpiecznik jaki tam powinien być to 5 A no i stwierdził jeszcze że to jest wina licznika ale jak go wyciągnąłem nie było różnicy. Jest od tego jakiś przekaźnik ?? może ktoś ma jakiś pomysł na pozbycie się tego problemu. Dodam jeszcze że na Vagu nic nie pokazuje.

W pierwszej kolejności należy odwiedzić ten dział http://www.a8team.pl/przy...,2310.htm#99690

Simone331

Judo 
Moje A8

Rocznik: 2006
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Michał
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2012-10-02, 21:19   

Kolega jak sobie z tym poradziłeś i co było przyczyną ??

Odpowiedz do tematu